Σάββατο, 4 Ιουλίου

Κορωνοϊός: Τα μαθηματικά αποδεικνύουν γιατί πρέπει να μένουμε σπίτι

Διαβάστε τις εξισώσεις που δείχνουν την ψυχρή αλήθεια για τη μετάδοση του κορωνοϊού

Πόσοι είναι άραγε οι συμπολίτες μας που «αντιστέκονται» στον κορωνοϊό, επιλέγοντας να μην ακολουθούν τη βασική οδηγία των αρχών… «μένουμε σπίτι»; Σίγουρα δεν αποτελούν πλειοψηφία. Είναι όμως αρκετοί, ώστε να διαλύσουν την όποια προσπάθεια της Πολιτείας, του Κράτους και των υπολοίπων συμπολιτών τους, οι οποίοι επιλέγουν την υπευθυνότητα και την πειθάρχιση στις οδηγίες των ειδικών.

Εφόσον, λοιπόν, ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας πιστεύει ότι η συμπεριφορά του δεν θα επηρεάσει την ήδη εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και τους υπόλοιπους ανθρώπους, εφόσον αυτός ο αριθμός των πολιτών δεν πείθονται από την εικόνα της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών, έρχονται τα -απλά- μαθηματικά, να προστεθούν στη -μακρά- λίστα των επιχειρημάτων που αντικρούουν την εγωιστική λογική της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας, ενισχύοντας τη βασική οδηγία της Πολιτείας, δηλαδή το «μένουμε σπίτι».

Όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς, που είναι απόλυτοι και ουδέποτε κάνουν λάθος, το να μείνουμε σπίτι αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει ο σύγχρονος κόσμος. Οι μαθηματικές εξισώσεις αναδεικνύουν την ψυχρή αλήθεια. Διότι όταν η καραντίνα μετατρέπεται σε… καρναβάλι, η αύξηση των κρουσμάτων -άρα και των θανάτων- συμβαίνει με γεωμετρική πρόοδο.

Αυτό συνεπάγεται ότι τα 331 έως τώρα κρούσματα, στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι κάποιες χιλιάδες, με αντίστοιχη αύξηση στο ποσοστό των συνανθρώπων μας που θα πεθάνουν.

Απλά μαθηματικά, της Α’ Γυμνασίου και του Δημοτικού, που μας «λένε» γιατί θα πρέπει να καθόμαστε σπίτι και όχι να πηγαίνουμε βόλτες και εκδρομές σε παραλίες, βουνά, πλατείες και να μην φερόμαστε ως υπεύθυνος πολίτης, που σέβεται τους αλλους, πολύ δε περισσότερο τη ζωή των άλλων.

Mgc_ELmpwZw____

 

 

Διαβάστε επίσης