Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Δύο τα “ορφανά” κρούσματα στην Κύπρο, 58 συνολικά

Άλλο ένα “ορφανό” κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για το δεύτερο “ορφανό” κρούσμα που εντοπίζεται στη χώρα μας, η οποία μετρά μέχρι στιγμής 58 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού, μετά την ανακοίνωση εννέα νέων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, το ιστορικό του συγκεκριμένου προσώπου διερευνάται. Καταγράφηκε επίσης άλλο ένα κρούσμα στις Βρετανικές Βάσεις, το τρίτο συνολικά.

Άλλα τρία άτομα τα οποία είναι κρούσματα κορωνοϊού, είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα και παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Τα άλλα τέσσερα πρόσωπα, είναι άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το ένα από αυτά είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 58, συμπεριλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις, εκ των οποίων τα 31 ήταν επαφές.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης