Τετάρτη, Μάιος 27

Κορωνοϊός και πλυντήριο: H θερμοκρασία που πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας

Ίσως το να τα βάλεις απλά στο πλυντήριο ή να τα πλύνεις με χλιαρό νερό στο χέρι, δεν είναι αρκετό.

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας για να προστατευθούμε από τον Κορωνοϊό;
Δεν θα αμφισβητήσουμε το πόσο καλή νοικοκυρά είσαι, ούτε τη σχολαστικότητά σου σε ό,τι αφορά το καθάρισμα του σπιτιού και των ρούχων σου, αλλά μέρες που είναι προσέχουμε όλες λεπτομέρειες που δεν είχαμε ξαναπροσέξει στο παρελθόν και έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των ρούχων μας, αλλά και των λευκών ειδών, στο πλυντήριο.

Ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες για να πλένεις τα ρούχα σου προκειμένου να είσαι σίγουρη πως έχουν πεθάνει όλα τα μικρόβια; (μεταξύ αυτών και ο Κορωνοϊός)

Υπάρχουν προγράμματα στη συσκευή αυτή για ευαίσθητα αλλά και απορρυπαντικό που υποστηρίζουν πως στους 40 βαθμούς πλύσης μπορούν να καθαρίσουν τα ρούχα σου. Να καθαρίσουν ίσως, να απολυμάνουν όμως; Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία πλυσίματος στο πλυντήριο την «Εποχή του Κορονοϊού»;

H κατάλληλη θερμοκρασία για να πλένουμε τα ρούχα μας αυτήν την δύσκολη περίοδο όπου όλοι προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην μη εξάπλωση του Κορονοϊού, είναι πάνω από 70 βαθμούς κελσίου.

Ιδανικά θα λέγαμε τους 90 αν η σύσταση των ρούχων σου το «αντέχει».

Αν μιλάμε όμως για πολύ ευαίσθητα κομμάτια και όχι για ανθεκτικά φούτερ και jeans, τότε καλό είναι να προηγείται μία πλύση σε χλιαρό νερό στο χέρι και μετά να τα βάζουμε στο πλυντήριο.

Τέλος όλα τα ρούχα πρέπει να σιδερώνονται καλά. Όσα είναι ευαίσθητα καλό είναι να τοποθετείται ένα βαμβακερό πανί ανάμεσα σε αυτά και στη πλάκα του σίδερου.

Διαβάστε επίσης