Παρασκευή, 7 Μαΐου

Οι δικαιολογίες των Κυπρίων στους αστυνομικούς-Από την εξομολόγηση στην… φιλενάδα

Κάθε λογής δικαιολογία σκέφτονται οι Κύπριοι οδηγοί, που κινούνται στους δρόμους χωρίς δικαιολογητικό μετακίνησης ή ανακόπτονται σε περιοχές που δεν δικαιολογούνται με τους χώρους μετακίνησης τους.

Οι αστυνομικοί της τροχαίας, προχώρησαν μέχρι στιγμής σε πέραν των τετρακόσιων καταγγελιών για τέτοιου είδους παραβάσεις και οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Αστυνομική πηγή, ανέφερε στον REPORTER, μερικά από τα πιο παράξενα περιστατικά που συνάντησαν στους δρόμους, σε μόλις μία μέρα εφαρμογής του μέτρου, τα μέλη της τροχαίας.

Σε μία περίπτωση, πολίτης που ανακόπηκε από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο και ο ταχυδρομικός του κώδικας ήταν της περιοχής των Λατσιών, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι πήγαινε στην Αγία Νάπα για να εξομολογηθεί…

Σε μια άλλη περίπτωση, πολίτης ανέφερε ότι μετέβαινε σε αγροτική περιοχή για να κόψει χόρτα(!), εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται.

Υπήρξαν κι άλλοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν το σχετικό έντυπο, αλλά είχαν αναφέρει στους αστυνομικούς που τους ανέκοψαν, «εν σε κόφτει που πάω, δεν θα μου πει κανένας να μείνω έσσω».

Άλλος, όταν ανακόπηκε για έλεγχο, είπε στους αστυνομικούς πως πάει στην «φιλενάδα του», ωστόσο πήρε και αυτός την καταγγελία του.

Πραγματικά, αυτές τις δύσκολες ώρες κάποιοι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης,
αλλά και ότι πρέπει να περιοριστούν στα σπίτια τους.

Αντίθετα, προσπαθούν να σκαρφιστούν κάθε λόγο για να πραγματοποιούν άσκοπους περιπάτους στους δρόμους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για ολόκληρο το 24ωρο χθες έγιναν συνολικά 414 καταγγελίες παγκύπρια. Οι 67 από αυτές ήταν στη Λευκωσία, 65 στη Λεμεσό, 59 στη Λάρνακα, 63 στην Πάφο, 140 στην ελεύθερη Αμμόχωστο και δύο στο διαμέρισμα Μόρφου.

Επίσης σε άλλες 18 καταγγελίες προέβη η Τροχαία Αρχηγείου.

Διαβάστε επίσης