Παρασκευή, Μάιος 29

Συναγερμός στο Ογκολογικό της Λεμεσού-Θετικός στον κορωνοϊό ασθενής

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στον ογκολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, θέτοντας σε κινητοποίηση τους αρμόδιους για αντιμετώπιση του περιστατικού και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το πρωτόκολλο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, πρόκειται για Βρετανό ασθενή για τα αποτελέσματα του οποίου ενημερώθηκε αργά χθες βράδυ το νοσοκομείο και αμέσως λήφθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο

“Ήταν σε δίκλινο δωμάτιο. Ο ασθενής που ήταν δίπλα του μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο σε απομόνωση και λήφθηκαν δείγματα από όλους τους ασθενείς και το προσωπικό το οποίο ήρθε σε στενή επαφή μαζί του”, είπε προσθέτοντας πως γίνεται απολύμανση του χώρου και τα άτομα που είχαν στενή επαφή μαζί του μπαίνουν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Λόγω του περιστατικού δεν μπορούν να γίνουν άλλες εισαγωγές στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο ασθενής, είπε ο κ.Χαριλάου, ενώ οι ασθενείς δεν θα λάβουν εξιτήριο εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας.

“Θα παραμείνουν εκεί υπό την φροντίδα άλλου προσωπικού μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, αλλά και τα αποτελέσματα να βγουν πάλι θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί”, συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο κ.Χαριλάου απάντησε σε πληροφορίες λέγοντας πως ο συγκεκριμένος ασθενής δεν σχετίζεται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, νοσηλεύονται δυο επιβεβαιωμένα περιστατικά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο, ενώ ένας ακόμη διασωληνωμένος ασθενής περιλαμβάνεται σε έξι ύποπτα περιστατικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η διαδικασία με τα ιατροσυμβούλια, τα οποία εξετάζουν τις αιτήσεις αριθμού προσωπικού, για εξαίρεση από τη εργασία, καθώς δηλώνει ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης