Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Απειθαρχία και ανευθυνότητα-Αυξημένη κίνηση, 110000 sms και βόλτες στην Αγ. Νάπα

Δεν λένε να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης, αρκετοί συμπολίτες μας, αφού παρατηρείται αδικαιολόγητη αυξημένη κίνηση σε όλες τις πόλεις.

Όλοι οι αρμόδιοι διεμήνυσαν πως οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει να περιορίσουμε τις διακινήσεις μας, σε μια προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα της εξάπλωσης, ωστόσο αρκετοί κυκλοφορούν στους δρόμους λες και δεν συμβαίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και να γκρεμίζουν τις μέχρι τώρα προσπάθειες που καταβάλλονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Από το πρωί παρατηρείται αρκετή τροχαία κίνηση στους δρόμους, ενώ οι υπεραγορές είναι ασφυκτικά γεμάτες και σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να μην τηρούνται τα σχετικά διατάγματα που εκδόθηκαν.

Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις, όπου πολίτες από την Λευκωσία πήγαν για βόλτα στην Αγία Νάπα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως μέσα σε 24 ώρες στάλθηκαν 110 χιλιάδες μηνύματα στο 8998 για έγκριση διακίνησης, ενώ ένας επιπρόσθετος μεγάλος αριθμός είναι τα έντυπα που συμπληρώνονται από πολίτες.

Η όλη κατάσταση που επικρατεί, από τη μια δείχνει πως αρκετός κόσμος δεν έχει ευαισθητοποιηθεί και παίζει με την δημόσια υγεία, ενώ από την άλλη χτυπά καμπανάκι στους αρμόδιους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει και να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες συνέπειες.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι παρακολουθούν την απειθαρχία αρκετών συμπολιτών μας, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την κατάσταση να ξεφύγει ακόμη περισσότερο και, ως εκ τούτου, δεν αποκλείονται να έρθουν νέα, αυστηρότερα μέτρα, αφού κάποιοι δεν λένε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Και όλα αυτά, την ώρα που αρκετοί είναι εκείνοι που δίνουν μάχη για να προστατεύουν όλους εμάς αλλά και αυτούς που φαίνεται πως γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δραματικές εκκλήσεις για να περιοριστούμε στα σπίτια μας.

Σε αυτή τη μάχη, το μοναδικό όπλο είναι ο αυτοπεριορισμός, και όσο υπάρχει ανευθυνότητα η κατάσταση αντί να καλυτερεύει θα χειροτερεύει.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης