Κυριακή, Μάιος 31

Επιπρόσθετα μέτρα σε Αραδίππου και Πάφο-Αυξάνουν τα τεστ κορωνοϊού

Ξεκινούν οι επιστημονικές εξετάσεις για κορωνοϊό σε Αραδίππου και Πάφο, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε το πρωί συνάντηση με την Επιδημιολογική Μονάδα, κατά την οποία συζήτησαν την πορεία των πραγμάτων και αξιολόγησαν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι δήμοι Πάφου και Αραδίππου, στη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, σημείωσε πως οι εξετάσεις θα γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους, ενώ το Υπουργείο θα επιχορηγήσει τη διενέργεια των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις θα είναι στοχευμένες και δεν θα γίνονται μαζικά, αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει από τη διυπουργική και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι προτάσεις αυτές.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους Πάφου και Αραδίππου, ενημέρωσε για την απόφαση του Υπουργείου να επιδοτήσει τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης για COVID-19 στους κατοίκους των δύο περιοχών, μετά και από τα τελευταία στοιχεία που καταγράφουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη και επαρχία Πάφου και τον Δήμο Αραδίππου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους δύο Δημάρχους ότι λειτουργοί της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης θα επικοινωνήσουν μαζί τους άμεσα, ώστε να καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο, και να διενεργηθεί στοχευμένος έλεγχος στον πληθυσμό των δύο Δήμων.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως, για διευκόλυνση της διαδικασίας, θα οργανωθούν κλιμάκια σε συνεργασία με τους Δήμους, για τη λήψη των δειγμάτων.

Διαβάστε επίσης