Κυριακή, Μάιος 31

Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένονται να αυξηθούν κατά το Σαββατοκύριακο.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι το μεσημέρι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη, αλλά αργότερα τοπικά στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά μέχρι κυματώδης.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται να καταστεί γενικά κυρίως αίθριος.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Τρίτη, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως μετά το μεσημέρι θα δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Κυριακή, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται πτώση στη θερμοκρασία και μικρή περαιτέρω πτώση την Τρίτη, για να κυμανθεί την Τρίτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης