Site icon Hallocy

Πως να απολυμάνεις το laptop σου!

Οι σταθεροί υπολογιστές και τα laptop είναι πλέον αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από πολλούς καθημερινά.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο όμως είναι η καθαριότητά τους. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή έχει αποδειχθεί ότι είναι δύο από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο είναι να χρησιμοποιήσεις συμπιεσμένο αέρα. Πριν όμως ξεκινήσεις καλό θα ήταν να το γυρίσεις ανάποδα και να προσπαθήσεις να το τινάξεις ελαφρώς για να φύγουν τυχόν σκουπιδάκια που μπορεί να υπάρχουν.Έπειτα, χρησιμοποίησε το συμπιεσμένο αέρα για να αφαιρέσεις όλα τα μικρά σκουπιδάκια.

Όσο για το touchpad – ποντίκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανί με μικροΐνες και να το ξεσκονίσεις. Αν δεν έχεις πανί με μικροΐνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ύφασμα, ακόμη και από κάποια παλιά βαμβακερή μπλούζα σου. Βάλε λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη και τρίψε καλά.

Για τον καθαρισμό της οθόνης, υπάρχουν δυο τρόποι. Ο ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις νερό ή ισοπροπυλική αλκοόλη ή και τα δύο. Ο δεύτερος τρόπος είναι για όσους φοβούνται να χρησιμοποιήσουν νερό και ισοπροπυλική αλκοόλη και θέλουν κάτι ακόμα πιο δραστικό.

Το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να καθαρίσεις είναι το σασί, δηλαδή το laptop εξωτερικά. Τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι τα ίδια με την οθόνη. Μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις νερό και ισοπροπυλική αλκοόλη ή το καθαριστικό οθόνης.

Exit mobile version