Site icon Hallocy

Πώς θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού;

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και προβληματισμούς σχετικα με την καταπολέμιση του κορωνοϊού είναι το πως τελικά θα τελειώσει αυτή η πανδημία που σαρώνει τον πλανήτη. «Κανείς δεν ξέρει», είναι η πρώτη απάντηση που δίνει το ΜΙΤ Τechnology Review

Συνεχίζοντας το άρθρο σημειώνει πως οι επιδημιολόγοι στο Imperial College London υποδεικνύουν ότι στο χειρότερο σενάριο θα μπρούσαμε να δούμε 264 εκατομμύρια Αμερικανούς να μολύνονται και 2.2 εκατομμύρια νεκρούς. Επίσης, δεν γνωρίζουμε κάποια σημαντικά πράγματα σχετικά με τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ασυμπτωματικών περιπτώσεων που υπάρχουν, καθιστώντας δύσκολο το σχεδιασμό καταπολέμισής του.

Μετά την εμφάνιση της επιδημίας στην Wuhan στα τέλη Δεκεμβρίου, οι κινεζικές αρχές άρχισαν να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για τα ταξίδια και τη δραστηριότητα, με σκοπό να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού όσο το δυνατόν πιο επιθετικά. Φαίνεται ότι δουλεύει: η Κίνα δεν ανέφερε νέες περιπτώσεις στο Wuhan στις 15 Μαρτίου. Τα αυστηρά μέτρα λέγεται ότι συνέβαλαν στη μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων σε περιοχές που πλήγηκαν σκληρά όπως η Νότια Κορέα.

Δυστυχώς, για κάθε Νότια Κορέα ή Σιγκαπούρη, υπάρχει μια περίπτωση όπως η Ιταλία, η οποία δεν χειρίστηκε αποτςελεσματικά το αρχικό ξέσπασμα και τώρα υποφέρει από τις επιπτώσεις, με τον ιό να εξαπλώνεται απίστευτα γρήγορα και να επιβαρύνει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πέρα ​​από τις ικανότητές τους

«Αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πώς θα τελειώσει αυτό το θέμα – δεν έχουμε ακόμα ένα σύστημα που εντοπίζει τον ιό που είναι καθολικά προσκολλημένος σε όλο τον κόσμο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε να παραιτηθεί από αυστηρές εντολές κοινωνικής απομόνωσης, αλλά να υιοθετήσει μια αργή προσέγγιση που θα επιτρέψει πάνω από το 60% του πληθυσμού της να μολυνθεί για να ενθαρρύνει την ασυλία της αγέλης».

«Η πανδημία θα μπορούσε να φθάσει στο φυσικό τέλος όταν τελικά εξαπλώθεί σχεδόν σε κάθε μέρος του κόσμου και δεν έχει πια να πάει άλλου. Αλλά αυτό θα άφηνε ένα αναρίθμητο αριθμό ανθρώπων νεκρών. Θα μπορούσαμε να δούμε έναν συνδυασμό διαφόρων αντιιικών θεραπειών που θα μπορούσαν να επιταχυνθούν νωρίτερα για να βοηθήσουν στη θεραπεία περιπτώσεων και θα συνέχιζαν τις προσπάθειές τους για να επιβραδύνουν τη διάδοση και να «ισοπεδώσουν την καμπύλη». Αλλά η λύση που σώζει τις περισσότερες ζωές είναι ένα εμβόλιο που παρέχει ανοσία. Αυτό πιθανόν να διαρκέσει άλλους 18 μήνες για να αναπτυχθεί, και δεν υπάρχει ακόμη λόγος για το πόσο αποτελεσματικό θα ήταν», αναφέρει.

Exit mobile version