Τρίτη, 13 Απριλίου

Σε αυτοπεριορισμό 25 αστυνομικοί μετά το κρούσμα σε κρατούμενο-Άγνωστη η πηγή

Την αλυσίδα των επαφών του 45χρονου κρατούμενου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊός ψάχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η Αστυνομία ενεργοποίησε τα πρωτόκολλα ώστε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό οι αστυνομικοί και να υποβληθούν σε τεστ.

Ο κρατούμενος, είχε μεταφερθεί την Τρίτη στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που λαμβάνουν, προχώρησαν στην λήψη δειγμάτων, τόσο από τον 45χρονο όσο και από άλλους νεοεισερχόμενους, ενώ μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

Ο 45χρονος δεν παρουσίασε οποιαδήποτε συμπτώματα, ωστόσο ήταν θετικός, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις, και αμέσως ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες για μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν όμως πονοκέφαλο στην Αστυνομία, αφού κρατείτο από τις 4 Απριλίου στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμια, συνελήφθη και ανακρίθηκε από μέλη του ΤΑΕ, ενώ είχε οδηγηθεί και ενώπιον Δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, αμέσως η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση για να βρει την αλυσίδα των επαφών, ώστε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό όλα τα μέλη, περίπου 25, ενώ υπενθυμίζεται πως σε αυτοπεριορισμό βρίσκονται άλλοι 300 αστυνομικοί, μετά και τα πέντε θετικά κρούσματα στις τάξεις του Σώματος.

Ο 45χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ δεν είχε μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος, δήλωσε πως την τελευταία φορά διέμενε με φίλους του, επίσης αλλοδαπούς, οι οποίοι αναμένεται να εντοπιστούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Επίσης, αναμένεται να γίνουν απολυμάνσεις, ενώ επί του παρόντος άγνωστο παραμένει από ποιο του μεταδόθηκε ο ιός.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης