Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Κρούσματα σε υπεραγορά και φούρνο στην Κύπρο – Οι συστάσεις προς τον κόσμο

Συνεχίζεται η μάχη κατά του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν πλέον καθημερινά πως ο κόσμος θα πρέπει να περιορίσει τις διακινήσεις του στο ελάχιστο και να αντιληφθεί πως ο περιορισμός είναι το μοναδικό εμβόλιο για την μη εξάπλωση του ιού.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα ανέρχονται στα 564, ενώ ο ιός απέδειξε πως δεν κάνει διακρίσεις, αφού ανάμεσα στους ασθενείς υπάρχουν πρόσωπα διαφόρων ηλικιών και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα, δημόσιο και ιδιωτικό.

Ανάμεσα στα χθεσινά κρούσματα που καταγράφηκαν, βρίσκονται υπάλληλοι από φούρνο και υπεραγορά, και με αφορμή αυτό, συστήνεται όπως ο κόσμος προσπαθήσει να περιορίσει τις διακινήσεις του στο ελάχιστο και να μην κάνει κατάχρηση στην κατ΄ εξαίρεση διακίνηση.

Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι καθημερινά οι πολίτες μπορούν να μεταβούν σε κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως είναι οι φούρνοι και οι υπεραγορές, εντούτοις θα μπορούσαν με καλύτερο προγραμματισμό να αραιώσουν τις επισκέψεις τους. Δηλαδή, αντί μια φορά κάθε μέρα να πηγαίνουν μια φορά κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Επίσης, κατά τις επισκέψεις τους, θα πρέπει να τηρούν με ευλαβική συνέπεια τις οδηγίες των ειδικών και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης τους, ενώ θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως θα πρέπει να πηγαίνουμε στα ψώνια προγραμματισμένοι, ώστε η επίσκεψη να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους γύρω μας ως εν δυνάμει φορείς του κορωνοϊού, ώστε να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες να μολυνθούμε και εμείς.

Πάντως, οι σχεδιασμοί για δειγματοληψία σε 20 χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να συμβάλει στο να διαμορφωθεί καλύτερη εικόνας ως προς την κατάσταση που επικρατεί εντός της κοινότητας.

Διαβάστε επίσης