Τετάρτη, Μάιος 27

Ο Βρετανός που κάνει ένα τατουάζ για κάθε ημέρα καραντίνας: Τουλάχιστον 40 νέα μέχρι σήμερα

Ο tattoo artist έχει προσθέσει στα τουλάχιστον 1.000 τατουάζ του σώματός του, πάνω από 40 νέα.

Ο Κρις Γούντχεντ αναζητά λίγο «ελεύθερο» δέρμα πάνω στο γεμάτο σχέδια σώμα του ώστε να κάνει το επόμενο τατουάζ, καθώς αποφάσισε να προσθέτει ένα την ημέρα για κάθε 24ωρο καραντίνας.

Από τη στιγμή που το στούντιο όπου δουλεύει ως τατού άρτιστ έκλεισε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη Βρετανία, ο Κρις παραμένει σε κατ’οίκον περιορισμό μαζί με την έγκυο σύντροφό του. Για να ξορκίσει την πλήξη και την απομόνωση των ημερών, αποφάσισε να προσθέτει άλλο ένα τατουάζ στο σώμα του για όσο κρατήσει η καραντίνα.

Στις αρχές του lockdown ο Κρις είχε ήδη πάνω από 1.000 τατουάζ στο σώμα του. Έκτοτε, έχει προσθέσει τουλάχιστον άλλα 40 – και συνεχίζει.

Λάτρης της δερματοστιξίας, ξεκίνησε να κάνει στα 18 του και τώρα, 15 χρόνια μετά, έχοντας ακόμα και στις πατούσες του, μετά δυσκολίας ψάχνει ελεύθερο σημείο στο σώμα του για να συνεχίσει.

«Χαζολογούσα, δεν ήξερα τι να κάνω και έτρωγα συνέχεια. Οπότε, η ιδέα τού να αρχίσω να ‘χτυπάω’ τατουάζ πάνω μου ήταν για να βρω μια ασχολία. Χωρίς σχέδιο, οι άνθρωποι είναι εντελώς χαμένοι» παραδέχεται ο ίδιος.

Κάθε μεσημέρι, μεταξύ 2 και 4, ο Κρις κάθεται παρέα με το σκύλο του Πίνγκου και σχεδιάζει κάτι με έμπνευση από την επικαιρότητα και την εμπειρία του σε αυτή: Από τα αρχικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) έως ένα μωρό εμπνευσμένο από το logo ιαπωνικής κέτσαπ για τη γέννηση του ανιψιού του ή μία φιγούρα από τη σειρά που μόλις τελείωσε στο Netflix η σύζυγός του.

Έπειτα, πίνοντας το τσάι του, περνά στο επόμενο στάδιο: «Το να χτυπάω τατού το βρίσκω θεραπευτικό. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζω ό,τι είναι στο μυαλό μου. Και τι άλλο να βρίσκεται στο μυαλό μου σ’αυτή τη φάση πέρα από την ιστορικών διαστάσεων κρίση».

Με πληροφορίες από BBC

 

Διαβάστε επίσης