Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Όλα ανοιχτά για τα κλειστά Οδοφράγματα – Πότε ανοίγουν

Σιγή ισχύος από την Κυβέρνηση για το πότε θα ανοίξουν

Καμία αναφορά δεν έγινε από πλευράς Κυβέρνηση το τελευταίο διήμερο για το θέμα διάνοιξης των Οδοφραγμάτων τα οποία έκλεισαν τον περασμένο Μάρτιο ως μέτρο προφύλαξης για τον Κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα δεν έγινε καμία αναφορά ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης κατά το διάγγελμα στο οποίο αναφέρθηκε στις φάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και ούτε από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά για το τι ανοίγει σε κάθε μια από τις 4 φάσεις μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας offsite.com.cy το όλο θέμα αναμένεται να εξεταστεί κατά πάσα πιθανότητα για την 4η φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων δηλαδή μετά τις 14 Ιουλίου χωρίς για την ώρα να είναι ξεκάθαρο εάν τα οδοφράγματα θα ανοίξουν με την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων ή σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σημειώνεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του στα Κατεχόμενα την περασμένη Τετάρτη τόνισε ότι αν και τα οδοφράγματα, έκλεισαν μονομερώς, δεν μπορούν να ανοίξουν μονομερώς, επισημαίνοντας ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί από κοινού.

Τέλος επισήμανε ότι ακόμα δεν είμαστε στο σημείο που απαιτείται για διάνοιξη τους και θα πρέπει να υπάρξει απαραίτητος συντονισμός με τα ΗΕ και με την ε/κ πλευρά για τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης