Site icon Hallocy

Με ποιον τρόπο μεταδίδεται τελικά ο κορωνοϊός; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται ο κορωνοϊός εξήγησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, η λέκτορας παιδιατρικής, Ζωή Δωροθέα Πανά, μετά και τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι μπορεί να μεταδίδεται με τον αέρα.

Βασικοί τρόποι μετάδοσης:

Ο πιο επιβεβαιωμένος τρόπος είναι ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται πρωτίστως μέσω αναπνευστικών σταγονιδιών που εκπνέουμε όταν μιλάμε, όταν βήχουμε και όταν φτερνιζόμαστε
Ο δεύτερος τρόπος είναι με τις μολυσματικές επιφάνειες

Σύμφωνα με την κ. Πανά, ο τρίτος τρόπος που συζητείται είναι η αερογενής μετάδοση, δηλαδή κατά πόσο ο κορωνοϊός μπορεί να μείνει στον αέρα αλλά με μικρότερα σταγονίδια και “τα δεδομένα δεν είναι τέτοια που να μας λένε ότι γίνεται” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στα αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα, η λέκτορας της παιδιατρικής είπε πως πρέπει να υπάρχει
αυστηρός και ικανοποιητικός έλεγχος στα σύνορα.

“Η αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα, μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και πρέπει να ελέγχουμε έγκαιρα τον πληθυσμό που εισέρχεται”

Λογικά και αναμενόμενα τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού

Τέλος η κ. Δωροθέα, αναφερόμενη στα τρία κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην χώρα μας είπε πως είναι “λογικά και αναμενόμενα, με το άνοιγμα του τουρισμού” και πως το πιο σημαντικό για την ίδια είναι πως θα πρέπει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα προφύλαξης.

alphanews.live

Exit mobile version