Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Τι αλλάζει αυτό το Σαββατοκύριακο για συναθροίσεις σε σπίτια&χώρους εστίασης

Σε ισχύ τίθενται από αύριο οι νέες χαλαρώσεις που εξήγγειλε νωρίτερα μέσα στην βδομάδα το Υπουργείο Υγείας.

Από 12 Ιουλίου λοιπόν ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες και/ή δημόσιους χώρους (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου), αυξάνεται από 150 σε 250 άτομα για εξωτερικούς χώρους και από 75 σε 100 άτομα για εσωτερικούς χώρους. Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο. Στην περίπτωση που οι κοινωνικές συναθροίσεις πραγματοποιούνται σε οικίες, στον μέγιστο αριθμό περιλαμβάνονται και οι μόνιμα διαμένοντες.

Επίσης, σε ότι αφορά τους χώρους εστίασης, ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται σε χώρους εστίασης, αυξάνεται σε 250 άτομα για εξωτερικούς χώρους. Σε ό,τι δε αφορά τους εσωτερικούς χώρους, ο μέγιστος αριθμός ατόμων παραμένει στα 100 πρόσωπα.Σημειώνεται ότι εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού.

Από την ίδια ανακοίνωση εξάλλου προέκυψε και η αναστάτωση για εκατοντάδες μελλόνυμφους οι οποίοι βλέπουν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καθορίσει τον αριθμό 350 ως τον μέγιστο για τελετές βάφτισης και γάμου.

Για το ζήτημα μίλησε στο SigmaLive ο δρ.Πέτρος Καραγιάννης ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής ο οποίος έκανε λόγο για μια «περίεργη ομάδα» στο Υπουργείο Υγείας που λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης