Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου

Δεν βρίσκουν ξυλεία για τα τριθέσια θρανία – Σκέψεις και για αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αέρα βρίσκονται όλοι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας για τα θρανία καθώς διαπιστώνεται ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει διαθέσιμη η απαιτούμενη ξυλεία για τους μηχανισμούς των τριθέσιων θρανίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Πάφου Μιχάλη Χαραλάμπους η κατασκευή που είχε επιλεγεί δεν μπορεί να γίνει διότι δεν υπάρχει η διαθέσιμη ξυλεία στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου σημείωσε δεν θα είναι έτοιμα τα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα που επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους εξετάζονται άλλες εναλλακτικές λύσεις για τα θρανία ώστε να εξασφαλίζουν την απόσταση των μαθητών όπως για παράδειγμα τοποθέτηση πλαστικών ή plexiglass. Η κατασκευή αυτή όμως χαρακτηρίζεται πολύ ακριβή. Εντός της ημέρας είπε ο κ. Χαραλάμπους αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

Η μικρή ποσότητα ξυλείας που διαθέτουν οι εταιρίες μπορούν να καλύψουν μόνον ένα μέρος των αναγκών κάποιων σχολείων στο κέντρο της Λευκωσίας και της Λεμεσού. Για την Πάφο σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους εξετάζεται άλλος μηχανισμός ενοποίησης των θρανίων με πλαστικό γυαλί το οποίο ωστόσο όπως είπε το κόστος του είναι πολύ πιο ψηλό. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το υπολογιζόμενο κόστος για κάθε θρανίο με ξύλινο μηχανισμό είναι από 9 μέχρι 11 ευρώ ενώ η λύση με την πλαστική επιφάνεια κοστίζει από 25 έως 35 ευρώ.

politis.com.cy

Διαβάστε επίσης