Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές στα σχολικά λεωφορεία

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας, που θα επιβαίνουν στα σχολικά λεωφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 100% της χωρητικότητάς τους, ενώ ξεκαθαρίζει ότι όποιος μαθητής δεν φέρει μάσκα, δεν θα έχει δικαίωμα επιβίβασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε περίπτωση που μαθητής έχει βεβαίωση για απαλλαγή από την χρήση μάσκας, τότε πρέπει να προσκομήσει στην διεύθυνση του σχολείου σχετικά έγγραφα, ώστε να υπάρξει συνεννόηση με τον οδηγό του λεωφορείου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2020:

-Τα μαθητικά λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 100% της χωρητικότητας των οχημάτων τους.

-Τα μαθητικά λεωφορεία θα φέρουν πιστοποιητικό απολύμανσης κατά του COVID-19.

-Για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας, η χρήση μάσκας κατά τη μεταφορά είναι υποχρεωτική.

-Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αποφασίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος μαθητής οποιασδήποτε ηλικίας δεν φέρει προστατευτική μάσκα δεν θα έχει δικαίωμα επιβίβασης σε μαθητικά λεωφορεία.

-Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αποφασίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος μαθητής έχει πιστοποιητικό από γιατρό για απαλλαγή από τη χρήση μάσκας λόγω ιατρικών θεμάτων, τότε αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί στη Διεύθυνση του σχολείου τους, η οποία θα τους προμηθεύσει με σχετική βεβαίωση απαλλαγής από τη χρήση μάσκας. Η εν λόγω βεβαίωση θα πρέπει να παρουσιάζεται στον οδηγό του λεωφορείου κάθε φορά που ο μαθητής θα επιθυμεί να επιβιβαστεί σε αυτό.

-Τέλος, καλούνται οι γονείς των μαθητών όπως προμηθεύσουν τα παιδιά τους τις απαραίτητες μάσκες, ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Διαβάστε επίσης