Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου

Δεκαεπτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Δεκαεπτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,454 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Πέντε από ιχνηλάτηση:

Δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29/9 από ιχνγλάτηση και σχετίζεται με κρούσμα του Εθνικού Άχνας. Το ένα εκ των δύο ατόμων φοιτά σε σχολείο.
Το 3ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον που ανακοινώθηκε στις 29/9 από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλου κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 27/9.
Το 4ο άτομο είναι επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 28/9 μέσω του δειγματοληπτικού ελέγχου της Λάρνακας και εργαζόταν σε Τράπεζα της Επαρχίας Λάρνακας.
Το 5ο άτομο είναι επαφή ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.
Δύο από πτήσεις:
Το ένα άτομο ήρθε από την Αθήνα στην Λάρνακα στις 30/9.
Το 2ο άτομο ήρθε από την Ρίγα στην Λάρνακα στις 29/9.

Πέντε από ιδιωτική πρωτοβουλία:

Το 1ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής στον ΑΣΙΛ Λύσης. Στις 27/9 σε τεστ που έκαναν λόγω θετικού κρούσματος που βρέθηκε στην ομάδα είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το επανέλαβε ιδιωτικά χθες.
Το 2ο άτομο είναι επίσης ποδοσφαιριστής στον ΑΣΙΛ Λύσης και μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο στην Λάρνακα. Λόγω της επαφής του με τα άλλα θετικά στον ιό άτομα από την ομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο τις τελευταίες μέρες. Στο τεστ που έκαναν στις 27/9 ήταν αρνητικός, ενώ στις 30/9 επανέλαβε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων (πυρετό και πονοκέφαλο).
Το 3ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων από τις 25/9 (πυρετός, μυαλγίες, απώλεια γεύσης).
Το 4ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά διότι έχει άσθμα. Ανέφερε απώλεια γεύσης σήμερα.
Το 5ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων από τις 24/9 (αδυναμία).
Τέσσερα από δειγματοληπτικό έλεγχο 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας:

Το ένα άτομο είναι μαθήτρια σε Λύκειο της Επαρχίας Λάρνακας.
Δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκες τις 29/9 και έχει επαφή με άτομο του Εθνικού Άχνας. Όπως ανέφεραν δεν είχαν δει την επαφή τους και έκαναν την εξέταση στον δειγματοληπτικό.
Το 4ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος από τον Εθνικό Άχνας. Επίσης αναφέρει ότι δεν τον είδε τις προηγούμενες μέρες πριν εντοπιστεί θετικός.
Ένα πρόγραμμα ΚΟΠ: Είναι ο Έφορος της Αναγέννησης Δερύνειας.

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα για μη λειτουργία αύριο ιδιωτικού σχολείου στην Επαρχία Λεμεσού, διευκρινίζεται ότι δεν εντοπίστηκε άτομο που φοιτά ή εργάζεται εκεί. Υπάρχει άτομο που είναι επαφή επιβεβαιωμένου περιστατικού.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 134 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 49 εργαστηριακές διαγνώσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 197 εργαστηριακές εξετάσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 250 εργαστηριακές διαγνώσεις.
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,772.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 11 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Διαβάστε επίσης