Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Αψήφησε τα μέτρα και προπονούσε 21 ανήλικους-Ενώπιον Δικαστηρίου 65χρονος

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, παρά τις καθημερινές εκκλήσεις τόσο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, όσο και από την επιστημονική ομάδα. Η Αστυνομία εντόπισε προπονητή και ομάδα basket σε ανοιχτό χώρο, στο Παραλίμνι, παραβιάζοντας τα διατάγματα του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης, γύρω στις 6:10 το απόγευμα, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, εντόπισε ομάδα basket μαθητών, κάτω των 14 ετών, να προπονείται στο Λύκειο Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 21 συνολικά ανήλικοι, εκ των οποίων τα 12 είναι αγόρια και οι 9 κορίτσια.

Στον χώρο εντοπίστηκε και ο 65χρονος προπονητής τους, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Αστυνομία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, αφού θα σχηματιστεί υπόθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με τα διατάγματα, από τις 5 Οκτωβρίου, με διάρκεια δύο εβδομάδων:
-Απαγορεύονται οι προπονήσεις και οι αγώνες αθλητών κάτω των 18 ετών, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, καράτε, κοκ.

-Απαγορεύονται οι απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Αθλητισμός για Όλους – ΑΓΟ).

-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

-Συστήνεται αυστηρά η τήρηση των μέτρων σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πρόβες ή και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου (π.χ. χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός, κτλ).

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης