Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

Γιατί αυτά τα κρεμμύδια διαγράφηκαν από το Facebook (pic)

Ο αλγόριθμος του Facebook επέλεξε να διαγράψει τη φωτογραφία, που απεικονίζει απλά κρεμμύδια. Και ο λόγος ήταν ότι παρέπεμπαν σε… σεξουαλικά στοιχεία.

Γιατί αυτά τα κρεμμύδια διαγράφηκαν από το

«Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τα δύο στρογγυλά σχήματα θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ως γυναικεία στήθη ή κάτι τέτοιο, γυμνό με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο Τζάκσον ΜακΛίν, διευθυντής της εταιρείας που εδρεύει στο Newfoundland. «Θα έπρεπε να έχεις μια αρκετά ζωηρή φαντασία για να το δεις και να σου έρθει κάτι σεξουαλικό απ′ αυτό» πρόσθεσε.

Ο ΜακΛίν δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης των όχι ιδιαίτερα πρόστυχων λαχανικών στο Facebook το Σάββατο, γράφοντας: «Μόλις ειδοποιήθηκα από το Facebook ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για τον σπόρο κρεμμυδιού Walla Walla είναι ”ανοιχτά σεξουαλική”… Μπορείτε να το διακρίνετε;»

«Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να κρατήσουμε το γυμνό εκτός των εφαρμογών μας, αλλά μερικές φορές δεν ξεχωρίζει (η τεχνολογία) ένα κρεμμύδι walla walla από, καλά, ξέρετε», δήλωσε την Τετάρτη η Μεγκ Σινκλέρ, εκπρόσωπος του Facebook Canada. «Επαναφέραμε τη διαφήμιση και λυπούμαστε για το πρόβλημα της επιχείρησης».

Βέβαια, όλο αυτό έφερε κέρδη στην εταιρεία:

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουμε πουλήσει περισσότερο από τα τελευταία πέντε χρόνια», σχολιάζει ο ΜακΛίν, λέγοντας πως πλέον έχει προστεθεί και η κατηγορία «σέξι κρεμμυδιών».

 

Διαβάστε επίσης