Site icon Hallocy

Covid19: Τρομάζουν οι τριψήφιοι αριθμοί που καταγράφει η Κύπρος

Οι τριψήφιοι αριθμοί συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να μην παρουσιάζει καμία βελτίωση.

Τη Δευτέρα, και εξαιτίας των υψηλών αριθμών κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά, η επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας θα συνεδριάσουν.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος Υπουργός ενδέχεται να θέσει τις εισηγήσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα πάρει την τελική απόφαση για το μέλλον της χώρας.

Τα μέτρα που ίσως να παρθούν είναι η επέκταση των μέτρων που ισχύουν σε Λεμεσό και Πάφο σε όλες τις πόλεις αλλά και η επέκταση των υφιστάμενων μέτρων πέραν της 9ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων από κοινωνικές συναθροίσεις, όπως γάμοι, αρραβώνες και κηδείες, ενδέχεται να ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα με επιπλέον περιορισμό στα άτομα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Σάββατο τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ήταν 149, ενώ υπήρξε και ένας θάνατος.

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχει εφαρμοστεί για δεύτερη φορά lockdown. Γαλλία, Βρετανία,Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο είναι οι χώρες που μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» τους πολίτες στα σπίτια τους, ενώ και πολλές άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες έχουν αυστηροποιήσει τα μέτρα τους προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα.

Exit mobile version