Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Απεβίωσε και 2oς τρόφιμος του γηροκομείου – 197 τα συνολικά κρούσματα σήμερα

Άλλος ένας θάνατος ασθενούς με COVID-19, χωρίς ωστόσο η νόσος να είναι η τελική αιτία θανάτου, ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα (02/11).

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 91 ετών με εξαιρετικά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που είχε μεταφερθεί τις προηγούμενες μέρες από το Σωκράτειο Μέλαθρο Ευγηρίας και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται σε σηπτική καταπληξία.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο τρόφιμου στο εν λόγω γηροκομείο.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 34, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένουν 26, 17 άντρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Παράλληλα, το Υπουργείο ανακοίνωσε άλλα 162 νέα περιστατικά της νόσου από σύνολο 2,812 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Στα 162 κρούσματα προστίθενται και τα 35 που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα, από τις διαγνωστικές εξετάσεις στο Σωκράτειο Μέλαθρο, άρα τα συνολικά περιστατικά σήμερα έφτασαν τα 197.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 162 περιστατικά που ανακοινώθηκαν το βράδυ, συγκαταλέγονται δύο νέα κρούσματα στο γηροκομείο στη Λεμεσό.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

• Από 852 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 103 κρούσματα.
• Από 315 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 15 κρούσματα.
• Από 155 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα.
• Από 1,078 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
• Από 306 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 24 κρούσματα.

Συνεπώς, και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 4,760.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 27 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέντε ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Διαβάστε επίσης