Δευτέρα, 1 Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα στην Κύπρο μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, οι οποίες σχετίζονται με το διπλωματικό μπρα ντε φερ Γαλλίας-Τουρκίας. Τελευταίο χτύπημα των τρομοκρατών, αυτό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αυστρία, μια χώρα που θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη.

Τα τρομοκρατικά κτυπήματα θορύβησαν τις Αρχές της Δημοκρατίας, οι οποίες αξιολογώντας πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον τους, αλλά και εκτιμώντας την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται στην Ευρώπη, αποφάσισαν τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε πρεσβείες χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Επίσης, ενισχύθηκε η παρουσία της Αστυνομίας σε σημεία που κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη μελών της δύναμης.

Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται, είναι οι αυξημένες περιπολίες, στη βάση σχεδίου δράσης της Αστυνομίας, όπως και η συνεχής αξιολόγηση πληροφοριών για διάφορα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα.

Βαρύτητα δίνεται εξάλλου και στους ελέγχους στα οδοφράγματα, όπου γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι σε όσους εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές.

Εξάλλου, μόλις μία εβδομάδα έχει περάσει από την μέρα που ομάδα μουσουλμάνων διαδηλωτών, βρέθηκε έξω από τη γαλλική πρεσβεία, για να διαδηλώσει κατά του Μακρόν, μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία.

Σε εκείνη τη διαμαρτυρία, η κατάσταση εξετράπη, με διαδηλωτές να κατεβάζουν τη σημαία της Γαλλίας, ενώ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, τα οποία διέλυσαν μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, προέκυψαν συνολικά τέσσερις συλλήψεις προσώπων, ηλικίας 20,21,24 και 31 ετών, τα οποία τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση.

Το διάταγμα κράτησης των υπόπτων εξέπνευσε την περασμένη Δευτέρα και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 28χρονος, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικό. Το συγκεκριμένο πρόσωπο αφέθηκε επίσης ελεύθερο, αφού προηγουμένως του δόθηκε επιδοτήριο, για να παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί και καμπανάκι κινδύνου για την Αστυνομία, η οποία θέλει να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, ώστε να επέμβει άμεσα.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης