Παρασκευή, 7 Μαΐου

Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται το πρωί μεμονωμένες βροχές, ενώ από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένονται κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα δυτικά παράλια θα είναι γενικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στις προσήνεμες περιοχές λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από τα μεσάνυκτα και μετά κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά σε προσήνεμες περιοχές μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά αλλά μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να υποχωρούν ανατολικότερα από το απόγευμα και μετά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται σε ορισμένες περιοχές να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Κυριακή για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα θα σημειώσει άνοδο και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης