Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Κλεόπας Κουλουμά: 6 χρόνια μετά λύνει τη σιωπή του – Ο επιζών μιας από τις μεγαλύτερες οικογενειακές τραγωδίες που συγκλόνισαν την Κύπρο – Βίντεο

Ο τότε 14χρονος Κλεόπας, σήμερα είναι 20 ετών και λύνει τη σιωπή του θέλοντας να στείλει μηνύματα ζωής και για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

Ο επιζών μιας από τις μεγαλύτερες οικογενειακές τραγωδίες που συγκλόνισαν την Κύπρο έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ αυτό το Σάββατο 21 Νοεμβρίου σε μια κατάθεση ψυχής που θα σοκάρει, θα συγκινήσει και θα παραδειγματίσει.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά τον 20χρονο σήμερα Κλεόπα ο οποίος το 2014 σε ηλικία 14 ετών βίωσε μπροστά στα μάτια του τον ξεκλειρισμό της οικογένειας του με τον ίδιο να γλυτώνει από θαύμα.
Δράστης, ο ίδιος του ο πατέρας ο οποίος τους στήνει ενέδρα θανάτου σε μια γειτονιά του Στροβόλου.

Ανασύροντας στρατιωτικό τυφέκιο G3, σκοτώνει διαδοχικά την 35χρονη μητέρα του Μαργαρίτα και την 9χρονη αδελφή του Αντωνία. Ακολούθως σε κατάσταση αμοκ καταδιώκει τον Κλεόπα τον οποίο πυροβολεί επίσης.


Ο 14χρονος σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος και σε κλάσματα δευτερολέπτου παίρνει μια απόφαση που θα αποβεί σωτήρια παριστάνοντας τον νεκρό…
Ο πατέρας του νομιζόμενος ότι έχει ολοκληρώσει την αποτρόπαια πράξη του, στρέφει το όπλο πάνω του και δίνει τέλος στη δική του ζωή.

Ο Κλεόπας μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου έπειτα από μέρες αφού καταφέρνει να κερδίσει τη μάχη με το θάνατο, ξυπνά από το κώμα και ξεκινά τη νέα του ζωή “παρέα” με τους εφιάλτες του, τις πληγές στο κορμί αλλά και τα τραύματα στην παιδική ψυχή του.

18 Ιουνίου 2020 είχε γράψει στα social media κάτω από την φωτογραφία που ακολουθεί:

Μία από τις πιο δύσκολες μέρες είναι και η σημερινή μέρα η οποία εδώ και έξι χρόνια έχει χαραχτεί στην καρδιά μου. Είναι μια μέρα η οποία μου δίδαξε πολλά άλλα και μου στέρησε πολλά. Μου έχει στερήσει εσάς τους Αγγέλους μου αλλά και μου έχει μάθει Ποτέ να μην τα παρατάω. Είμαι σίγουρος ότι κι εσείς από εκεί ψηλά αυτό θα θέλατε για μένα. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ!


6 χρόνια μετά λύνει τη σιωπή του και έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ δίνοντας απαντήσεις στο ερώτημα που σκέφτηκε τη μέρα του τραγικού συμβάντος ολόκληρη η Κύπρος: Τι θα απογίνει αυτό το παιδί και πως θα προχωρήσει στη ζωή του…

Ο Κλεόπας μας μιλά για τα βιώματα του και τις συνθήκες πριν το μακελειό, όλα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα που πάγωσε ολόκληρη η Κύπρος αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν.
Συγχώρεσε ή όχι τον πατέρα του; Πως κατάφερε να πατήσει στα πόδια του και προχωρήσει στη ζωή του, τι κάνει σήμερα, ποιους ανθρώπους θεωρεί οικογένεια του, ποια τα παράπονα του και ποια μηνύματα θέλει να στείλει στους νέους, τους γονείς αλλά και στις κρατικές υπηρεσίες.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, δείτε αυτό το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 21:20 μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που βλέπουν το φως μέσα από τις 24 ΩΡΕΣ.

Διαβάστε επίσης