Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση: “Μολυσμένη από κορωνοϊό, η Βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 93 ετών, δεν επέζησε”

Απίστευτη γκάφα από ραδιοφωνικό σταθμό

«Η πανδημία κορωνοϊό που έχει προκαλέσει όλεθρο σε όλο τον κόσμο, δεν σέβεται ούτε τους βασιλικούς. Στην Αγγλία… διεκδίκησε την ζωή της μονάρχη. Το Ηνωμένο Βασίλειο ξύπνησε σήμερα ορφανό. Μολυσμένη από τον ιό, η βασίλισσα Ελισάβετ, σε ηλικία 93 ετών, δεν επέζησε από πνευμονικές επιπλοκές». Αυτά ανακοίνωσε χθες ο γαλλικός δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός RFI, ο οποίος δημοσίευσε κατά λάθος τις νεκρολογίες 100 ζωντανών STAR!

Το Radio France Internationale (RFI) έριξε την ευθύνη σε ένα «τεχνικό πρόβλημα» και ζήτησε συγνώμη για το σφάλμα, κατά το οποίο οι νεκρολογίες των διασημοτήτων εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα του και στις πλατφόρμες των συνεργατών της, όπως Google, Yahoo! Και MSN, προτού αποσυρθούν.

«Ζητούμε συγνώμη από τους ενδιαφερόμενους και εσάς που μας ακολουθείτε και μας εμπιστεύεστε» ανέφερε σε tweet το σταθμός. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διορθώσουμε αυτό το μεγάλο σφάλμα».

Εκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ, την Μπριζίτ Μπαρντό και τον Πελέ, άλλοι διάσημοι που δηλώθηκαν νεκροί ήταν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Αλί Χαμενεΐ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο, η Γιόκο Όνο και οι ηθοποιοί Κλιντ Ίστγουντ και Σοφία Λόρεν.

Μεταξύ των Γάλλων, στα θύματα περιλαμβάνονταν η Μπερνάντ Σιράκ, σύζυγος του προέδρου Ζακ Σιράκ, ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, οι ηθοποιό Αλέν Ντελόν και Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι και ο σχεδιαστής μόδας Πιερ Καρντό.

Διαβάστε επίσης