Site icon Hallocy

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν γίνεσαι vegan (Video)

Η vegan διατροφή περιλαμβάνει πολλές πολύ υγιεινές επιλογές, ενώ όσοι πιστεύουν πως δεν υπάρχουν vegan πηγές πρωτεϊνης, κάνουν λάθος.

Όταν κάποιος αποφασίζει να αποκλείσει απ’ τη διατροφή του το κρέας και όλα τα ζωικά παράγωγα, σίγουρα συμβαίνουν μερικές αλλαγές στο σώμα του.

Το σώμα αναπληρώνει την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεϊνης από άλλες πηγές, ενώ άλλαζει γενικά ο τρόπος πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών.

Η vegan διατροφή είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον και προς το σώμα, αφού οι τροφές φυτικής προέλευσης μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν.

Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο, το γεγονός ότι όλοι οι διατροφολόγοι προτείνουν στους ανθρώπους που θέλουν είτε να χάσουν βάρος είτε να διατηρήσουν τα κιλά τους, αλλά και όλους όσους επιδιώκουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, να εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τους περισσότερα λαχανικά, φρούτα αλλά και πηγές φυτικών ινών.

Αν είσαι περίεργος να μάθεις τι συμβαίνει στο σώμα μετά από έναν μήνα αυστηρά χορτοφαγικής διατροφής, δεν έχεις παρά να πατήσεις play στο παρακάτω video.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ακολουθούμε vegan διατροφή για έναν μήνα:

Και τι τρώει ένας vegan;
Oι vegan δεν τρώνε κρέας (ούτε ψάρι, ούτε κοτόπουλο), αλλά ούτε και τα παράγωγα των ζώων (μέλι, γάλα, αυγά κτλ).

Οι vegan τρέφονται με όσπρια, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, φρούτα κ.ά. Τρώνε τυρί από κάσιους, αμύγδαλο κτλ, γάλα από αμύγδαλο, καρύδα, σόγια, tofu.

Η διαφορά με τους χορτοφάγους είναι ότι οι χορτοφάγοι τρώνε γαλακτοκομικά ενώ και οι περισσότεροι vegan ξεκινούν ως vegetarian.

Exit mobile version