Κυριακή, 25 Ιουλίου

Πώς να προστατεύετε το ζωάκι σας τις βροχερές ημέρες

Είναι αυτονόητο πως όταν υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία έξω, δεν γίνεται να βγείτε ούτε εσείς, ούτε το ζωάκι σας έξω για βόλτα. Ωστόσο αν το ζωάκι σας κάνει την ανάγκη του έξω δεν μπορείτε να το αποφύγετε.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε.

1) Επιλέξτε την τοποθεσία

Μία βροχερή μέρα καλό θα ήταν να αποφύγετε πολυσύχναστους δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και λακκούβες και να επιλέξετε έναν κοντινό προορισμό σε πάρκο. Δώστε προσοχή ώστε να μην πιει νερό από τα λιμνάζοντα σημεία του δρόμου και αποφύγετε σημεία που γλιστρούν.

2) Μειώστε το χρόνο της βόλτας

Προτιμήστε να περιορίσετε τη βόλτα σας σε διάρκεια, μόνο για τα απαραίτητα, ώστε να είστε κοντά αν τα πράγματα δυσκολέψουν και οι αστραπές και οι βροντές κάνουν την εμφάνισή τους.

3) Κατάλληλη ένδυση

Επιλέξτε ειδικά αδιάβροχα για σκύλους. Αν πρόκειται για μικρόσωμο σκυλάκι μπορείτε να επιλέξετε και απλό ρουχαλάκι, το οποίο θα το αφαιρέσετε αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.
Για εσάς ένα αδιάβροχο και ένα ζευγάρι γαλότσες θα ήταν ιδανικά.
Μην ξεχάσετε να έχετε πάντα μαζί σας μία πετσέτα αν χρειαστεί να στεγνώσετε το σκυλάκι σε περίπτωση καταιγίδας, ώστε να επαναφέρετε τη θερμοκρασία του σώματός του.

4) Ομπρέλα

Ενισχύστε την προστασία σας από τη βροχή με τις ειδικές ομπρέλες αντίστροφης δίπλωσης με εργονομική χειρολαβή σχήματος C για να την περάσετε στον καρπό ή να περαστεί ο οδηγός του σκύλου. Εναλλακτικά, επιλέξτε μία ομπρέλα για σκύλους που κουμπώνει εύκολα στο περιλαίμιο του ζώου.

Διαβάστε επίσης