Παρασκευή, 7 Μαΐου

Πέθανε ο τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και το ελληνικό τραγούδι. Ο Αντώνης Καλογιάννης είχε υμνήσει τον έρωτα με τα τραγούδια του και είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Τάκης Μουσαφίρης και ο Μάριος Τόκας.

Το δικό της αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή είπε μέσα από το προφίλ της στο facebook και η γνωστή τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη γράφοντας: “Ο Αντώνης μας. Ο Αντώνης Καλογιάννης μόλις μας έφυγε”

Γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1940 και τραγούδησε τραγούδια που αγαπήθηκαν όπως το “Αννούλα του Χιονιά”! Σύμφωνα με το μουσικό site ogdoo.gr, η παρουσία του στην ελληνική δισκογραφία χρονολογείται από το 1966, όταν περιοδεύοντας στη Ρωσία μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και την ορχήστρα του, μπήκε στο studio για να ηχογραφήσει, μαζί με την Μαρία Φαραντούρη, μια σειρά τραγουδιών του Μίκη, που κυκλοφόρησαν αρχικά σε δίσκους στο εξωτερικό και στη μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης