Τρίτη, 27 Ιουλίου

Νικόλας Στραβοπόδης: «Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ»

Οι νέες δηλώσεις του ηθοποιού αναφορικά με όλα όσα ακούγονται εις βάρος του

Στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης, από τον οποίο έπεσε θύμα βιασμού ο Δημήτρης Ανθής, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στις κατηγορίες που έχουν ακουστεί εις βάρος του, όσο και τις σχέσεις που έχει με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αναφορικά με τον βιασμό ο Νικόλας Στραβοπόδης δήλωσε: «Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου» ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως γνωρίστηκε μαζί του όχι το 2006, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Άνθης, αλλά το 2004, τονίζοντας πως το σεξ ήταν συναινετικό.

Νικόλας Στραβοπόδης για βιασμό

Εσύ είχες σχέσεις εργασιακές ή φιλικές με τον Δημήτρη Λιγνάδη;
Εγώ όσο ήμουν φοιτητής στη δραματική σχολή, δεν είχα καθηγητή τον Λιγνάδη. Παρόλα αυτά, εγώ με τον κύριο Λιγνάδη, όπως κι άλλοι 200 ηθοποιοί και φοιτητές κάναμε παρέα γιατί τότε έφερνε έναν νέο αέρα στην σκηνοθεσία του θεάτρου. Εγώ δεν ήμουν μαθητής του, έχω κάνει μόνο ένα σεμινάριο μαζί του για 2-3 μήνες το 2001.

Δηλαδή είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο υποκριτικής πολύ πριν μπω στο εθνικό, στο οποίο μπήκα το 2003, με την δεύτερη προσπάθεια, στην πρώτη απέτυχα. Στη δεύτερη προσπάθεια πέρασε και στο κρατικό στην Θεσσαλονίκη, με άλλη επιτροπή και στο εθνικό στην Αθήνα. Μάλιστα, πήγα πρώτα στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω μαθήματα και μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα του εθνικού γύρισα στην Αθήνα.

Επέλεξα την Αθήνα γιατί είναι ο τόπος γέννησης μου, μένουν τα αδέρφια μου κτλ. Από το 2007 μέχρι το 2021 έχω συνεργαστεί συνολικά με τον κύριο Λιγνάδη 7 μήνες. Δεν μπορεί να ήμουν ούτε το πουλέν του ούτε ο άνθρωπος που βοηθήθηκα από αυτόν. Έχω παίξει μόνο μία φορά σε παράσταση του, στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του 2016.

Ακούγεται ότι ήσουν κάτι σαν μαθητής του και ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του…
«Υπήρχαν άνθρωποι στο κοινωνικό του περιβάλλον, που τους φοιτητές του εθνικού ήταν όλοι, δεν είμαι μόνο εγώ, όλοι αυτοί που ήταν γένια μου, ήμασταν φοιτητές στο εθνικό και κάναμε παρέα. Εντωμεταξύ, εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πέρασα τις δικές μου ψυχολογικές μελαγχολίες κτλ, οπότε είχα αποσυρθεί λίγο και από το θέατρο. Δηλαδή, εγώ καριέρα όπως γνωρίζετε, έκανα στην Κύπρο το 2018.

Και τώρα μιλάμε για υποθέσεις του 2004. Δεν είμαι κανένας επιτυχημένος ηθοποιός, ώστε να μπορώ να παρατηρώ κάποιον. Αν ήμουν τόσο ευνοούμενος σίγουρα θα είχα κάνει μεγαλύτερη καριέρα και πολύ νωρίτερα. Δεν θα είχα παίξει μόνο σε μία παράσταση…».

Δημήτρης Άνθης: «Όταν βγήκα και μίλησα, κάποιες εκπομπές με αμφισβήτησαν»
Ο Δημήτρης Άνθης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Ευτυχείτε και εξέφρασε το παράπονο του αφού μετά τη δημόσια αποκάλυψη του περί βιασμό, κάποιοι προσπάθησαν να το αμφισβητήσουν.

“Θέλω να διαψεύσω ότι ο Νίκος Σ. απέσυρε τις κατηγορίες του. Δεν ισχύουν αυτά που ακούγονται. Από την ημέρα που βγήκα στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου έχω πάρει πολλά μηνύματα αλλά έχω τηρήσει σιγήν ιχθύος γιατί δεν με απασχολεί να μιλήσω.

Όμως κάποιοι προσπάθησαν να αμφισβητήσουν κάποια από αυτά που ήδη έχω πει. Δέχτηκα μια επίθεση. Ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει να ερευνά την υπόθεση και τη Δευτέρα θα πάει εκεί ο δικηγόρος μου. Αν κληθώ θα πάω και εγώ.

Αυτό που με ενόχλησε όλη την εβδομάδα είναι ότι βγήκαν δυο παιδιά και μίλησαν και τους έχουν σεβαστεί όλες οι εκπομπές ενώ όταν βγήκα εγώ κάποιοι προσπάθησαν σε κάποιες εκπομπές να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά μου”, ανέφερε ο Δημήτρης Ανθής.

Την ίδια στιγμή η Λίνα Μενδώνη δήλωσε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης