Σάββατο, 17 Απριλίου

Πάνος Ιωαννίδης: Όταν πριν 11 χρόνια και αγνώριστος ήταν παίκτης του Top Chef στον ΑΝΤ1

Που να ήξερε τότε, ότι θα γινόταν κριτής και μάλιστα πολύ αγαπητός, αλλά και… περιζήτητος εργένης

Ο Πάνος Ιωαννίδης είναι μαζί με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Σωτήρη Κοντιζάς, ένας από τους πιο αγαπητούς κριτές του MasterChef, αλλά και περιζήτητος σεφ και… εργένης. Ωστόσο, πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα 11 είχε περάσει και ο ίδιος από την θέση του παίκτη στο Top Chef που προβαλλόταν με επιτυχία στον ΑΝΤ1.

Μπορεί πλέον να βαθμολογεί και να δοκιμάζει τα πιάτα των παικτών στο ριάλιτι μαγειρικής του STAR, ωστόσο και ο ίδιος έχει περάσει από αυτή την θέση και γνωρίζει πολύ καλά το άγχος που επικρατεί.

Ο Πάνος Ιωαννίδης λοιπόν, είχε λάβει συμμετοχή στο Top Chef, ένα reality μαγειρικής με παρουσιάστρια τη Νάντια Μπουλέ. Το εν λόγω reality τότε, ήταν μια προσπάθεια του σταθμού του Αμαρουσίου να “χτυπήσει” το MasterChef που παιζόταν εκείνη την περίοδο στο MEGA. Ωστόσο, τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης δεν το βοήθησαν να κάνει επιτυχία, με αποτέλεσμα μάλιστα, να μην το θυμάται σχεδόν κανείς.

Ο σεφ συμμετείχε στο παιχνίδι που προβλήθηκε το 2010 και τότε κριτές ήταν ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Απόστολος Τραστέλης και ο Ερβέ Προνζάτο.

Ο Πάνος Ιωαννίδης είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από τον διαγωνισμό καθώς, όπως είχε πει, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις λόγω γυρισμάτων.

«Πριν από 10 χρόνια είχα μπει ως παίκτης στο Top Chef. Αποφάσισα όμως πως θα έπρεπε να αποχωρήσω, καθώς αν έμενα, θα έχανα δύο πολύ σημαντικές δουλειές», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Η λαμπερή καριέρα του Πάνου Ιωαννίδη μετά το Top Chef στον ΑΝΤ1

Πάνος Ιωαννίδης Top Chef και MasterChef

Την άνοιξη του 2017, όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του τηλεοπτικού προγράμματος MasterChef στην ελληνική τηλεόραση μέσω του Star Channel, ανακοινώθηκε πως έχει μία από τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής με τις άλλες δύο να συμπληρώνουν ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος (που έπειτα αντικαταστάθηκε απο τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο).

Η παρουσία του στην εκπομπή τον έκανε αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Παραμένει στην κριτική επιτροπή του MasterChef από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν.

Επίσης, από το 2019, παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής Master Class στο YouTube.

Διαβάστε επίσης