Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Νέα Σμύρνη: «Θα τον σκότωναν» – «Πάμε να τους γαμ@@@», πάμε να τους σκοτώσουμε» (vids)

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν συνολικά από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των χτεσινών σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά πέντε.

Οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικά για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρέμεινε αιμόφυρτος πάνω από μισή ώρα, όπως φαίνεται σε βίντεο της επίθεσης, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι ευτυχώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν συνάδελφοί του, «οι κουκουλοφόροι τον ήθελαν νεκρό. Θα τον σκότωναν αν δεν επεμβαίναμε».

«Πάμε να τους γαμ@@@», πάμε να τους σκοτώσουμε»

Την ίδια ώρα υπάρχουν δεκάδες βίντεο που δείχνουν βιαιότητες από πλευράς αστυνομικών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, ενώ έχει προκαλ΄σει σάλο το «Πάμε να τους γαμ@@@», πάμε να τους σκοτώσουμε».

Σε οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέλη διμοιρίας της ομάδας ΔΡΑΣΗ φωνάζουν «Διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος» και «πάμε να τους γ…σουμε. Τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε».

Επίσης, σε άλλα βίντεο φαίνεται δίκυκλο να πέφτει πάνω σε έναν νεαρό, κάτοικοι να ζητούν από τους «αλήτες» και τα «κτήνη» να αφήσουν ένα άλλο παιδί, ενώ στο τρίτο βίντεο το άτομο είναι ακινητοποιημένο και δέχεται ανελέητο ξύλο.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, και ειδικά για κάποια βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν στη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς και καταγγελίες για βία, θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.

Στο μεταξύ ερωτήματα εγείρει το παρακάτω βίντεο με πολίτες να αναρωτιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν αυτό που κρατάει ο αστυνομικός (μετά το 1.37′) είναι όπλο.

Διαβάστε επίσης