Κυριακή, 25 Ιουλίου

Βροχές και σκόνη σήμερα στο «μενού» του καιρού

Βροχερός θα είναι σήμερα ο καιρός με σκόνη στην ατμόσφαιρά η οποία αναμένεται να απομακρυνθεί το απόγευμα. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Αρχικά θα αιωρείται και σκόνη η οποία μέχρι το απόγευμα θα απομακρυνθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σταδιακά αναμένεται εξασθένιση των ανέμων αλλά αργά το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα νότια αλλά κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά παροδικά θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί άνεμοι.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για την Πέμπτη αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση ενώ για την Παρασκευή μη αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης