Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία χρηστών του Facebook-Επηρεάστηκε και η Κύπρος

Τα προσωπικά στοιχεία πάνω από 500 εκατ. χρηστών του Facebook διέρρευσαν στο Διαδίκτυο το Σάββατο, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Business Insider.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαρροή περιλαμβάνει στοιχεία 533 εκατ. χρηστών του μέσου, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, στοιχεία βιογραφικών και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail, σημειώνει το BI.

Η τελευταία διαρροή δεδομένων επηρέασε χρήστες από 106 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 32 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ, 11 εκατομμυρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμυρίων στην Ινδία.

Ανάμεσα στις χώρες που επηρεάστηκαν είναι και η Κύπρος.

O Alon Gal, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία πληροφοριών περί κυβερνοεγκλήματος Hudson Rock, ανακάλυψε τη διαρροή των στοιχείων το Σάββατο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

“Τα δεδομένα των 533 εκατ. χρηστών είναι προσβάσιμα δωρεάν”, ανέφερε.

“Πρόκειται για παλιά δεδομένα τα οποία είχαν διαρρεύσει το 2019”, σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος της Facebook στο πρακτορείο Bloomberg.

“Ανακαλύψαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019”, πρόσθεσε.
Την περίοδο εκείνη, η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει πράγματι το τεχνολογικό πρόβλημα που είχε επιτρέψει στα στοιχεία να διαρρεύσουν. Ωστόσο, από τη στιγμή που η διαρροή συμβεί, η εταιρεία έχει ελάχιστες δυνατότητες να σταματήσει τη διακίνηση των στοιχείων ελεύθερα στο Διαδίκτυο, σημειώνει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης