Σάββατο, 19 Ιουνίου

Τελικά πού μπορείς να πας χωρίς CoronaPass

Το μέτρο του Coronapass ΔΕΝ θα ισχύει στα πιο κάτω
Ανακοινώσεις αργά το βράδυ της Τετάρτης 5/5 προέκυψαν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού που ξεκίνησε στις 18:30 στο Προεδρικό, οι οποίες αφορούν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 10/5. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας και ο Υφυπουργός Καινοτομίας αναμένεται να δώσουν διευκρινίσεις τόσο για το πως θα λειτουργεί το CoronaPass, όσο και για τα μέτρα γενικότερα.

Μεταξύ των ανακοινώσεων είναι και το CoronaPass, χωρίς όμως να ισχύει παντού. Πιο συγκεκριμένα σε 11 περιπτώσεις θα χρειάζεται (διαβάστε εδώ σε ποιές), όμως σε άλλες 5 περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται να το προσκομίσουμε.

Αναλυτικά που ΔΕΝ χρειάζεται:

1. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με 50% πληρότητα και 1,5 μέτρο μεταξύ των προσώπων βάσει πρωτοκόλλου, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.
2.Επιτρέπεται η λειτουργία των κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων στη βάση του Πρωτοκόλλου, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.
3.Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και υπό τις προϋποθέσεις ότι τηρείται το μέτρο του ενός προσώπου ανά 10 τ.μ., χωρίς καθήμενους σε εσωτερικούς χώρους. Επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.
4.Επιτρέπεται η πρόσβαση στις παράλιες σύμφωνα με το Πρωτόκολλο που ίσχυε το καλοκαίρι του 2020, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.
5.Επιτρέπεται η πρόσβαση σε εξωτερικούς εκδρομικούς χώρους, φράγματα και ζωολογικούς κήπους, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.
6.Δεν θα χρειάζεται στα μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Διαβάστε επίσης