Τρίτη, 22 Ιουνίου

Πρίγκιπας Harry: Οι μνήμες από την κηδεία της Diana και η κατάθλιψη τα επόμενα χρόνια

Στα ντοκιμαντέρ του The Me You Can’t See, ο πρίγκιπας Harry θυμάται τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana και πώς δεν μίλησε σε κανέναν για το άγχος και τον θυμό που αντιμετώπισε τα επόμενα χρόνια.

Ήταν μια θλιβερή στιγμή που ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ: Ένας 15χρονος πρίγκιπας William και ένας 12χρονος πρίγκιπας Harry να περπατούν πίσω από το φέρετρο της πριγκίπισσας Diana μετά το θάνατό της, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997.

“Για μένα, αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν ο ήχος των οπλών των αλόγων που περνούσαν κατά μήκος του The Mall, του κόκκινου δρόμου”, είπε ο Δούκας του Σάσεξ στην Oprah Winfrey στο πρώτο επεισόδιο των νέων τους ντοκιμαντέρ The Me You Can See, σχετικά με την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία.

“Σε αυτό το σημείο, και οι δύο ήμασταν σοκαρισμένοι. Ήταν σαν να βρισκόμουν έξω από το σώμα μου και απλά περπατούσα κάνοντας ό, τι περίμεναν από μένα, δείχνοντας το ένα δέκατο του συναισθήματος που έδειχναν όλοι οι άλλοι.”

Και ενώ γνώριζε την αγάπη του κοινού για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, ο Harry δεν μπορούσε παρά να σκεφτεί, “Αυτή είναι η μαμά μου. Ποτέ δεν τη συναντήσατε.”

Ο Harry ήταν θυμωμένος για το τι συνέβη στην Diana και “το γεγονός ότι δεν υπήρχε καθόλου δικαιοσύνη”.

«Τίποτα δεν προήλθε από αυτό», είπε. “Οι ίδιοι άνθρωποι που την κυνηγούσαν στη σήραγγα να τη φωτογραφίσουν να πεθαίνει στο πίσω κάθισμα αυτού του αυτοκινήτου.”

Η σκέψη της μητέρα του υπενθύμισε στον Harry ότι δεν μπορούσε να την φέρει πίσω και τον έκανε δυστυχισμένο. Έτσι, δεν μίλησε για αυτήν ή για τα συναισθήματά του και έμεινε για χρόνια εγκλωβισμένος στη σκέψη του. Κάθε φορά που οι άνθρωποι ρώτησαν πώς ήταν, απλά έλεγε «ωραία», αποκαλώντας την «την εύκολη απάντηση».

Διαβάστε επίσης