Site icon Hallocy

Ευκαιρία για εμβολιασμό με άλλο σκεύασμα, ακόμα και για όσους έκλεισαν AΖ

Μετά τη νέα σύσταση του Υπουργείου Υγείας οι πολίτες κάτω των 50 ετών να επιλέγουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, όπως τα Pfizer και Moderna, δεύτερη ευκαιρία να εμβολιαστούν με άλλο σκεύασμα θα έχουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, ακόμα κι αν έχουν διευθετήσει ραντεβού για την πρώτη δόση με AstraZeneca.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου στο Πρωνό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, μπορούν να ακυρώσουν το ραντεβού επικοινωνώντας στο 1474 και όταν ανοίξει η Πύλη Εμβολιασμού για την ηλικιακή τους ομάδα να κλείσουν νέο.

Τα άτομα, που εμβολιάστηκαν με την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca, θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά με τη 2η δόση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρουσίασαν οποιαδήποτε συμπτωματολογία σοβαρών παρενεργειών, όπως σύνδρομο θρόμβωσης/θρομβοπενίας.

Tο Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά και τους προσωπικούς Γιατρούς, που έχουν προμηθευτεί αριθμό εμβολίων της AstraZeneca και από χθες ακυρώνουν ραντεβού, που έχουν διευθετήσει σε δικαιούχους κάτω των 50 ετών.

Exit mobile version