Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου

Οι δύο καταλείπουν παιδιά, ο ένας ορφανός και ο άλλος ήρθε Κύπρο με το θείο του

Ήρθαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο… Προσπάθησαν να γλιτώσουν από την μανία της φωτιάς που έκαιγε τα πάντα στο πέρασμα της, μα δεν τα κατάφεραν… Τέσσερις νέοι άνθρωποι, έσβησαν, παλεύοντας να διαφύγουν από τις πύρινες γλώσσες… Η χώρα ντύνεται στα μαύρα… Η μεγαλύτερη φωτιά στα χρονικά της Κύπρου, μετρά τέσσερις νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, άνθρωποι είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ήταν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα… Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο χωριό Οδού. Οι κάτοικοι τρέχουν να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Τα τέσσερα θύματα μόλις είδαν την πυρκαγιά σε απόσταση δυο χιλιομέτρων, ειδοποίησαν τον εργοδότη τους και ξεκίνησαν να φύγουν από το υποστατικό που διαμένουν για να πάνε στο χωριό, σε ασφαλές σημείο.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του οχήματος του, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να ακινητοποιηθεί.

Στη συνέχεια, τα τέσσερα θύματα προσπαθούν να ανέβουν στην κορυφή του βουνού, ωστόσο περικυκλώθηκαν από τις φλόγες και βρήκαν φρικτό θάνατο. Οι σοροί τους εντοπίζονται περίπου 500 μέτρα από το όχημα τους, ενώ βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 40 με 50 μέτρων μεταξύ τους.

Τα τέσσερα θύματα:

-Αιζατ Σαλαμα Γιουσεφ, 36 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας εννέα και δέκα χρονών. Εργαζόταν στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

-Μαρτζούκου Σορτι Μαρζου, 36 ετών, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών. Εργαζόταν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

-Ναγκιτ Ναμπιλ Γιουναν, 24 ετών. Εργαζόταν στην Κύπρο περίπου ένα χρόνο.

-Ελιάς Μιλατ Φαρουκ, 25 ετών. Εργαζόταν στην Κύπρο περίπου ένα χρόνο.

Σημειώνεται πως ο 25χρονος που είναι αδελφότεκνος του 36χρονου πατέρα δύο παιδιών, ήταν ορφανός και όσα χρήματα μάζευε, τα έστελνε στην Αίγυπτο, όπου ζουν οι μικρότερες αδελφές του. Επίσης, ο 24χρονος μάζευε χρήματα και προγραμμάτιζε να παντρευτεί όταν επέστρεφε στην Αίγυπτο.

Και οι τέσσερις είναι εποχιακοί εργάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν πρόσφατα στην Κύπρο και εργάζονταν νόμιμα σε γεωργικές καλλιέργειες του χωριού. Διέμεναν, σε υποστατικό που τους παραχώρησε ο εργοδότης τους, έξω από το χωριό, το οποίο ο ίδιος προόριζε για κατοικία, ωστόσο παραδόθηκε στις φλόγες.

Οι φίλοι και οι συγγενείς των θυμάτων, που βρίσκονται στην Κύπρο, ήταν αυτοί που εντόπισαν απανθρακωμένες τις σορούς και ειδοποίησαν τις Αρχές, ενώ στη σκηνή εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Έκκληση των συγγενών, είναι όπως το κράτος στηρίξει οικονομικά τις οικογένειες για την μεταφορά των σορών στην Αίγυπτο.

3947197006828505 image

Διαβάστε επίσης