Κυριακή, 17 Οκτωβρίου

Ετοιμάζονται για τον «πόλεμο του Safe Pass» οι μαγαζάτορες

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στο θέμα του Safe Pass

Σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, τόνισαν ότι αν δεν ληφθούν διορθωτικές αποφάσεις αναφορικά με το θέμα του safe pass, θα προβούν σε σειρά κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή διάσκεψη τύπου, οι κινητοποιήσεις αυτές μπορεί να αφορούν κλείσιμο δρόμων και να φτάνουν μέχρι και τα αεροδρόμια.

Πολλά κέντρα αναψυχής επίσης, πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους και «να στείλουν κόσμο στο ανεργιακό για όσο ισχύει το διάταγμα», ενώ δεν αποκλείονται και οι διαμαρτυρίες έξω από το προεδρικό.

Όπως πληροφορείται Economy Today, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής είναι στην αναμονή των αποφάσεων του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου κατά το οποίο έχουν τις διαβεβαιώσεις ότι ο Υπουργός Υγείας θα θέσει επί τάπητος μια σειρά από βελτιωτικές προτάσεις.

Το ζητούμενο για του ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής είναι να μην επιτελούν οι ίδιοι αποκλειστικά ρόλο «αστυνομικού» στους πελάτες τους αλλά η δική τους συμβολή στην τήρηση των διαταγμάτων να είναι υποστηρικτική.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των τελευταίων διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των κέντρων αναψυχής είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν τους πελάτες τους αν έχουν safe Pass. Το εν λόγω μέτρο όπως τόνισαν στο Economy Today ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής «τους έχει γονατίσει», αφού η μία ακύρωση διαδέχεται την άλλη ενώ πολλές φορές δεν λείπουν και τα παρατράγουδα όπως οι διαπληκτισμοί με τους πελάτες.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, αν η πολιτεία επιμείνει σε αυτή την πρόνοια ως έχει τότε να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιδότησης προσωπικού το οποίο να ασχολείται σε κάθε μαγαζί, αποκλειστικά με το ζήτημα του ελέγχου του safe pass. Με αυτό τον τρόπο είπε, θα βοηθήσει και το Υπουργείο Εργασίας έναν αριθμό συμπολιτών μας στο να βρει δουλειά.

economytoday.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης