Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Και από αύριο εμβολιαστείτε χωρίς ραντεβού – Σε λειτουργία τα Walk In Κέντρα Εμβολιασμού

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εμβολιαστικής κάλυψης λειτουργούν αυριο τα «Walk In» κέντρα εμβολιασμού, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προσέχονται χωρίς ραντεβού. Σε πρώτη φάση θα λειτουργεί ένα σε κάθε επαρχία και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να μεταβαίνει στα κέντρα αυτά και να προχωρά στον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση, χωρίς ραντεβού, και στη συνέχεια ο εμβολιασμός του θα καταχωρίζεται στο σύστημα, όπου θα προγραμματίζεται αυτόματα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση.

Στην Κύπρο, τα εν λόγω κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλες τις Επαρχίες και θα στεγάζονται στα υφιστάμενα Εμβολιαστικά Κέντρα, με σκοπό να εξυπηρετούν πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Προς το παρόν, στα κέντρα “walk-in” θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ. Οι εμβολιασμοί θα αφορούν νέους εμβολιασμούς, δηλαδή άτομα που θα εμβολιαστούν με την 1η δόση του εμβολίου και όχι εμβολιασμό με τη 2η δόση και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών (πρακτική “first-come, first-served”).

Συγκεκριμένα, στα κέντρα “walk-in” θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Επαρχία Λευκωσίας: Κέντρο Υγείας Λατσιών
Επαρχία Λεμεσού: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
Επαρχία Λάρνακας: Λιμάνι
Επαρχία Πάφου: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Επαρχία Αμμοχώστου: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Παράλληλα με την λειτουργία των «Walk In» κέντρων εμβολιασμού, ανοικτή παραμένει για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό και η Πύλη Εμβολιασμού ενώ κανονικά λειτουργούν και οι κινητές μονάδες εμβολιασμού για εμβολιασμό του προσωπικού ξενοδοχειακών μονάδων.

Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).

Διαβάστε επίσης