Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Ξέσπασε σε δημοσιογράφο του Open πυρόπληκτη – «Ρε αγόρι μου μην ρωτάς μα@@κιες»

Απίστευτη αντίδραση

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες αντιμετωπίζουν τα τελευταία σχεδόν τέσσερα 24ωρα οι πυρόπληκτοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μια γυναίκα, μιλώντας στην κάμερα του Open, μέσα σε όλα ανέφερε πως: «Καιγόμαστε, καήκαμε μάλλον και δεν ήλθε ούτε ένας άνθρωπος, ούτε ένα πυροσβεστικό».

Η κατάσταση με την φωτιά στην Αττική είναι εφιαλτική και πολλοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους, απέναντι και στην κάλυψη που γίνεται από τα κανάλια.

«Ρε αγόρι μου, ειλικρινά, να σου πω κάτι; Μη ρωτάς μ@@@@ίες!», ήταν η αντίδραση της γυναίκας απαντώντας σε μια από τις ερωτήσεις ενώ επίθεση έγινε και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις φωτιές!

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές
Το πρωί του Σαββάτου (7/8), ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και μίλησε για τις φωτιές που έχουν πλήξει κάθε μεριά της χώρας μας τις τελευταίες μέρες.

Την ώρα που οι πυρόπληκτοι ξεσπούν κατά του πρωθυπουργού, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως όλες οι εκτάσεις που κάηκαν θα κριθούν αναδασωτέες.

«Είμαστε ευγνώμονες στις γυναίκες και στους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ να ελέγξουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία και στη Μάνη.

Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Προτεραιότητα όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών, κυρίως η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές. Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου, και εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες.

Θέλω και πάλι να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί.

Να διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα.

Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις.

Και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και, πιστεύω, και με την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, όταν με το καλό περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης