Κυριακή, 24 Οκτωβρίου

Ελεονώρα Μελέτη: Ξεκαθαρίζει γιατί δεν αποκαλύπτει το όνομα του ανθρώπου που την εκφόβιζε στη δουλειά

Μία προσωπική αποκάλυψη για τον εκφοβισμό που έχει βιώσει στην εργασία της έκανε η Ελεονώρα Μελέτη. Η γνωστή παρουσιάστρια περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, αποφεύγοντας να αναφέρει ονόματα. Πολλοί ήταν εκείνοι, λοιπόν, που έσπευσαν να τη ρωτήσουν ποιος ήταν θύτης.

Έτσι, λοιπόν, η Ελεονώρα Μελέτη έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, ξεκαθαρίζοντας τους λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει το συγκεκριμένο πρόσωπο.

“Στη συνέντευξη μου σήμερα στο @okmagazinegr έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία. Έχω λάβει άπειρα μηνύματα κ πολλοί από εσάς Με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομα του. Και σας απαντώ. Γιατί δεν μπορώ.

Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, κ υπό την άμεση απειλή της απόλυσης μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. (είναι κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας κ εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι αυτό)

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί κ με τη σειρά μου σας ενημερώνω , πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστης) ακόμα κ αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι ‘ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε κ ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας. Να μην τους φοβάστε. Να τους λυπάστε. Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση. Καλό βράδυ σε όλους”, έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

Διαβάστε επίσης