Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Η τελευταία φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με την γυναίκα του – “Ραγίζει” καρδιές

Λίγο πριν φύγει από την ζωή

Στο πένθος βυθίστηκε η Ελλάδα μετά την είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η τελευταία φωτογραφία μαζί με την γυναίκα του.

Όπως βλέπουμε στο συγκινητικό αυτό στιγμιότυπο, οι δύο τους κάθονται στο σπίτι τους πιασμένοι από το χέρι, λίγες μέρες πριν φύγει από την ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μυρτώ Αλτίνογλου παντρεύτηκαν το 1953 και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Γιώργο. Στο μεταξύ, το θέμα με την κηδεία του έλαβε τέλος και αποφασίστηκε το μέρος που θα ταφεί.

Η τελευταία φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με την γυναίκα του

Η τελευταία φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με την γυναίκα του

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό! Δεν θα το κάνω τώρα»
Ενδοοικογενειακή κόντρα έχει ξεσπάσει αναφορικά με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη. Ο γιος του, Γιώργος, προχώρησε έτσι σε μια νέα ανάρτηση.

Αύριο, Δευτέρα, πρόκειται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του στο Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως αποφασίστηκε και το μέρος που θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Ο γιος του νωρίτερα έκανε μια νέα ανάρτηση στο Facebook, τάσσοντας υπέρ της ταφής του στον Γαλατά Χανίων.

Τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη συζητούνται αύριο, Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης».

Διαβάστε επίσης