Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου

Ελεονώρα Μελέτη: Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Τάσο Ξιαρχό τις ώρες της εξαφάνισής του

Την επικοινωνία που είχε με τον Τάσο Ξιαρχό χθες το απόγευμα την ώρα που ο ίδιος είχε αποφασίσει να εξαφανιστεί και να κάνει κακό στον εαυτό του αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή της η Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια είπε πως έλαβε αρκετά ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα που την έκανε να ζητήσει βοήθεια από τις αρχές ενώ η επικοινωνία τους συνεχίστηκε με την ίδια να προσπαθεί να καταλάβει που βρίσκεται ο χορογράφος μέχρι που έχασε τα ίχνη του.

«Ήταν κάτι που ούτε και εγώ περίμενα να συμβεί. Είχαμε ξεκινήσει με τον Βασίλη Γρηγορόπουλο μια επαφή με τον Τάσο στα πλαίσια του ρεπορτάζ γιατί μας αρέσει πάντα να φιλοξενούμε όλες τις πλευρές. Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε ήταν ότι θα συμβουλευόταν κάποιους από το περιβάλλον του για το αν θα βγει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να τροχοδρομήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτή η τοποθέτηση.

Κάποια στιγμή προς το απογευματάκι, ενώ ετοιμάζομαι να βγω έξω με το μωρό μου λαμβάνω ένα μεγάλο μήνυμα που από την αρχή προκαλούσε κάποιες ανησυχίες. Καταλάβαινες ότι δεν είναι ένα απλό μήνυμα ενός ανθρώπου ο οποίος εκφράζει κάποια συναισθήματα που τον είχαν κυριεύσει εκείνη τη στιγμή.

Ήταν έντονες οι περιγραφές, οι λέξεις και πολύ ξεκάθαρα τα υπονοούμενα που άφηνε. Σχεδόν δεν ήταν υπονοούμενα αλλά δηλώσεις. Πήρα αμέσως τον αρχισυντάκτη και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τις αρχές. ‘Ηταν πολύ σαφές αυτό το μήνυμα. Μιλήσαμε με τον σταθμό, ταυτόχρονα ενημερώσαμε τις αρχές και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μια υποστηρικτική γραμμή για ανθρώπους που δε νιώθουν καλά σε δεδομένες στιγμές.

Όπως ενημερώθηκα από την αστυνομία είχαν ήδη ενημερωθεί και για άλλα μηνύματα αντίστοιχα με του δικού μου που είχαν σταλεί σε μια φίλη του… Δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω αν το ίδιο μήνυμα είχαν λάβει και άλλοι συνάδελφοι, ωστόσο, θεώρησα ότι έπρεπε να πράξουμε ως πράξαμε και κάνοντας αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχοντας λάβει αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα το οποίο ήταν μεγάλο και πολύ περιγραφικό.

Ενώ είχαν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις για τον εντοπισμό του… δεν ήταν πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Κάποια στιγμή έλαβα και κάποιο ακόμα μήνυμα και μέσα από μια επικοινωνία που είχαμε προσπαθούσα να τον πείσω να μας δώσει ένα στίγμα για το που βρίσκεται.Να του μιλήσω ψύχραιμα και λογικά. Δεν είμαι και εγώ ειδικός, δεν ξέρω πως θα πρέπει να διαχειριστεί κάποιος μια τέτοια περίπτωση. Ακολουθούσα κάποιες οδηγίες που μου έδωσε η αστυνομία. Ο Τάσος στην αρχή είχε μια διάθεση επικοινωνίας μετά εξαφανίστηκε και αυτό ήταν και το πιο κρίσιμο κομμάτι αφού για περισσότερο από μια ώρα δεν είχαμε καμία επικοινωνία.

Δεν ξαναείχα επαφή….Σήμερα το πρωί πρωί μου έστειλε ένα μήνυμα που με ευχαριστούσε και μπορώ ότι θέλω αν θέλω να το δημοσιοποιήσω. Το δικό μας κριτήριο έχει να κάνει πρωτίστως με ανθρώπινα κριτήρια. Δε θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω παρά την άδειά του τα μηνύματα που ανταλλάξαμε…. Υπήρξαν άνθρωποι που με κατηγόρησαν ότι δεν τον αποτελειώσαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελετη.

Διαβάστε επίσης