Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου

Εριέττα Κούρκουλου: Η αναφορά στο μωρό που περιμένει και το μήνυμα για τον βιγκανισμό

Η Εριέττα Κούρκουλου διανύει μια ιδιαίτερη περίοδο για την προσωπική της ζωή, αφού πριν μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα για το μωράκι που περιμένει από τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη.

Η ίδια μάλιστα χρησιμοποιεί σπάνια τα social media για να περάσει σε λεπτομέρειες που αφορούν την προσωπική της ζωή. Πρόσφατα η Εριέττα Κούρκουλου μοιράστηκε με τους followers της ένα κείμενο για την απόφασή της να ακολουθήσει τον βιγκανισμό.

Λίγους μήνες πριν γίνει μανούλα η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο βιγκανισμός μου άλλαξε την ζωή – Με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου, τον κόσμο γύρω μου, αλλά και το φαγητό, περισσότερο από ποτέ!! Σήμερα λοιπόν γιορτάζω την σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου, μαζί με το μικρό βιγκανάκι που μεγαλώνει στην κοιλίτσα μου».

Δες παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της Εριέττας Κούρκουλου για τον βιγκανισμό:

«Ο βιγκανισμός δεν ήταν μόνο αφύπνιση για εμένα, αλλά και μια τεράστια πηγή δύναμης. Δύναμη, γιατί μου έμαθε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καθημερινότητα, μια κοινότητα και σιγά σιγά μια συλλογική πραγματικότητα, η οποία θα συμβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερο στον πόνο των άλλων (ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων). Δύναμη, γιατί μου έμαθε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την φωνή μου για να στρέψω την προσοχή του κόσμου προς το άδικο και να παρακινήσω έστω και κάποιους ανθρώπους να ανοίξουν τα μάτια τους στις επιπτώσεις των πράξεών τους και να αναρωτηθούν…

«Μήπως τελικά γίνεται και αλλιώς;»

Και βέβαια, γίνεται! Γίνεται να βάλουμε την ζωή ενός ζώου πάνω από 15 λεπτά δικής μας γευστικής απόλαυσης.
Γίνεται να βελτιώσουμε την υγεία μας, την υγεία του πλανήτη και την ηθική μας υπόσταση με μικρές αλλαγές στην διατροφή και τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Γίνεται να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας διαφορετικά απ´ότι μεγαλώσαμε εμείς. Όχι απλά γίνεται, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει. Ο βιγκανισμός μου άλλαξε την ζωή – Με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου, τον κόσμο γύρω μου, αλλά και το φαγητό, περισσότερο από ποτέ!! Σήμερα λοιπόν γιορτάζω την σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου, μαζί με το μικρό βιγκανάκι που μεγαλώνει στην κοιλίτσα μου», ήταν η νέα της ανάρτηση.

Δες τις φωτογραφίες που δημοσίευσε:

Διαβάστε επίσης