Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Ντόρα Μπακογιάννη: Απαντά στον Γιώργο Καπουτζίδη – «Ο γάμος γίνεται ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα»

Απαντήσεις στα ερωτήματα του Γιώργου Καπουτζίδη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, καλεσμένη στο Mega και στην εκπομπή, «Μεγάλη Εικόνα».

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο Γιώργος Καπουτζίδης συμμετείχε σε ομιλία βάζοντας τα ερωτήματά του για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αλλά και τα μειονεκτήματα που έχει στην κοινωνία μας ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Υπάρχει απάντηση σε όλο αυτό, η οποία δεν είναι άλλη από τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε σχετικά με την αναδοχή. Αν μιλήσουμε για τον πολιτικό γάμο σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η κοινωνία είναι άραγε έτοιμη να δεχτεί αυτόν τον γάμο;  Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα για να ήμουν ξεκάθαρη. Προσωπικά θα το ψήφιζα ώστε να περάσει, αλλά νομίζω ότι είμαι μια μικρή μειοψηφία», δήλωσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τον προβληματισμό της: «Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Ο γάμος είναι κάτι μεταξύ άντρα και γυναίκας και το επιχείρημα αυτό για την αναδοχή ήταν ακριβώς το επιχείρημα που χρησιμοποίησα εγώ».

Και συμπλήρωσε για το θέμα της υιοθεσίας: «Έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η κοινωνία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί, το παιδί θα είναι χίλιες φορές καλύτερο όταν παίρνει αγάπη από το να μπει σε αυτή την εξίσωση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Mega.

Διαβάστε επίσης