Σάββατο, 21 Μαΐου

Πάτρα: Αποκλείστηκε ο θάνατος των τριών παιδιών από παθολογικά αίτια

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση, αλλά και για τις αναρτήσεις του στα social media, και τις αναφορές περί πνιγμού.

«Στα περιστατικά ασφκυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραυματα, γιατί τα παιδιά είναι «μικρόσωμα» σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου», ανέφερε αρχικά

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεχγθεί για να αλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα,για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυτκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην δεύτερη υπόθεση, η αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Είναι σημαντικό να δούμε τί λένε οι ιατροδικαστές. Οι ιατροδικαστές βγάζουν την αιτία θανάτου και εάν είναι από παθολογικά αίτια, η αστυνομία παίρνει 2-3 καταθέσεις από τους γονείς και από τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του θανάτου και μετά εάν δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στο έγκλημα, κλείνει η υπόθεση. Αυτό έγινε στα 2 πρώτα περιστατικά. Η αστυνομία δεν κωλυσιεργεί, πάει βήμα βήμα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Διαβάστε επίσης