Σάββατο, 21 Μαΐου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το λάθος με την κεταμίνη που την πρόδωσε – Απαντήσεις στο κινητό της ψάχνει η ΕΛΑΣ

Τα εννέα συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η Τζωρτζίνα και η ουσία που χορηγείται μόνο ενδονοσοκομειακά και σε πιστοποιημένα κτηνιατρεία.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές, αναφορικά με την θανατηφόρα κεταμίνη η οποία ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο αν η ουσία μπορεί να συνδεθεί με τα εννέα συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε το παιδί και αν μιλάμε τελικά για εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όπως μετέδωσε το Mega και το “Live News”, με γνώσεις νοσηλευτικής, η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανόν να γνώριζε πως η κεταμίνη δεν ανιχνεύεται εύκολα στον οργανισμό. Εκείνο που δεν γνώριζε και ουσιαστικά την πρόδωσε είναι πως αν δώσεις σε κάποιον μεγάλη ποσότητα κεταμίνης προκαλείται ακαριαίος θάνατος, η ουσία δεν προλαβαίνει να μεταβολιστεί και επομένως είναι εντοπίσιμη στο αίμα.

“Αν ο θάνατος επέλθει στα πρώτα 20 λεπτά, οι τοξικολογικές θα βγουν θετικές και θα αναγνωριστεί η ουσία”, εξήγησε στην ίδια εκπομπή ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

“Πιθανόν τα επεισόδια να προκλήθηκαν από προσπάθειες παλαιότερες με αποτέλεσμα να εμφανίζει επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα κορεσμού, βραδυκαρδίες”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας.

Πώς βρέθηκε στα χέρια της
Το κινητό της Ρούλας ίσως δώσει τις απαντήσεις που ψάχνει η ΕΛΑΣ για το πώς βρέθηκε στα χέρια της ένα άκρως ελεγχόμενο φάρμακο που χορηγείται μόνο ενδονοσοκομειακά και σε πιστοποιημένα κτηνιατρεία.

Δεδομένου πως η 33χρονη κατηγορούμενη ήταν μανιώδης χρήστης του διαδικτύου και των online αγορών, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε προμηθευτεί από εκεί το φάρμακο αρκετούς μήνες πριν.

 

Πάτρα θάνατος παιδιών

Η εθιστική Special K
Ένα μικρό παιδί από το Νεπάλ έχει μόλις δεχτεί μια μικρή δόση κεταμίνης. Λίγα λεπτά χειρουργείται ναρκωμένος με ανοιχτά ματιά. Οι γιατροί χορηγούν κεταμίνη πριν από μεγάλα χειρουργεία για να βυθίσουν τον ασθενή σε αναισθησία και να προκαλέσουν απώλεια μνήμης.

Αυτή την παραζάλη, την αναισθησία και τις παραισθήσεις αναζητούν χρήστες ναρκωτικών από την κεταμίνη που την αποκαλούν Special K.

“Πολλές φορές οι χρήστες ναρκωτικών προσπαθούν παράνομα να την προμηθευτούν για να ικανοποιήσουν το στερητικό τους. Γίνεται ενδοφλέβια ή καπνίζεται”, δήλωσε ο Αλέξανδρος Καλευράς, Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μπορεί η κεταμίνη να είναι δυσεύρετη και να χορηγείται μόνο σε νοσοκομεία και κτηνιατρεία, όμως στον κόσμο των ναρκωτικών είναι μια εύκολα προσβάσιμη και φτηνή τοξική ουσία.

Στο “Live News” μίλησε και ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κεταμίνη και τις διάφορες ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορεί. “Είναι μία ιδιαίτερη ουσία που έχει ψυχεδελικές ιδιότητες και παραισθησιογόνο δράση. Είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται ως club drug, άρα μπορεί όντως να την βρει ως ουσία κατάχρησης”, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης