Τετάρτη, 18 Μαΐου

Πάτρα: Έμειναν με το στόμα ανοιχτό στο Πρωινό – «Δεν είμαι 100% σίγουρος για την ενοχή της»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Είναι πλέον γνωστό πως από το πρωί της Τρίτης 5/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, εις βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώ οι έρευνες και για τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζονται.

Μετά από ένα ντόμινο παραιτήσεων των δικηγόρων της Ρούλας, έχει οριστεί ως δικηγόρος υπεράσπισης ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (6/4) μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» για τις αμφιβολίες του για την ενοχή της κατηγορούμενης.

Όλα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου
Συγκεκριμένα, όταν ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε: «Έχετε πειστεί για την αθωότητά της εσείς;», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Πριν ασχοληθώ με την υπόθεση, ακούγοντας αυτά που ακούγονταν στα ΜΜΕ, ήμουν 100% πεπεισμένος ότι έχει τελεστεί η πράξη. Όταν διάβασα τη δικογραφία και γνώρισα από κοντά την κ. Πισπιρίγκου, έχω πάμπολες αμφιβολίες για το αν έχει τελεστεί η πράξη από την ίδια.

Δεν ξέρω τι πιθανότητα θα μπορούσε να προσδιορίσει ο κάθε τηλεθεατής και κάθε πολίτης στο μυαλό του, αν όμως μία στο εκατομμύριο η γυναίκα αυτή έχασε τρία ανήλικα και μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που υφίσταται βρέθηκε και στη φυλακή, τότε είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή, να αποδειχθεί το τί έγινε, γιατί υπάρχει αυτή η περίπτωση -δεν μπορεί να την αποκλείσει κανείς, αντιθέτως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που γεννούνται από τη δικογραφία».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ισχύει η πρόταση αποφυλάκισης που θα κάνουν, ενώ μίλησε και για την σχέση της κατηγορούμενης με τον άντρα της.

«Ισχύει η είδηση ότι θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης διότι έχουν τεθεί κάποια ερωτήματα διά της απολογίας της, τα οποία χρειάζονται απάντηση από ειδικούς επιστήμονες. Τα ξέρετε, υποθέτω. Έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Η επιστημονική έρευνα θα κρατήσει σίγουρα κάποιο χρονικό διάστημα και αυτό που η ίδια λέει είναι ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών, εφόσον θα πρέπει να περιμένουμε απάντηση από τους ειδικούς επιστήμονες.

Η απάντηση αυτή μπορεί να είναι δικαίωση για την ίδια και γι’ αυτό ζητά να είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι να δοθούν αυτές οι απαντήσεις ούτως ώστε να δούμε τι έχει συμβεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση» ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης